Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2014

Omhändertagen

Av irmelin - 19 augusti 2014 16:43

Ni må tycka att jag är ett udda flum och om ni har ett behov av att känna så så gör det mig inget. Men om jag berättar för er hur mina tankar går och hur min tysta kommunikation med Pila låter, kanske ni förstår att tiden i stallet inte bara handlar om att "åka o rida".

Idag kom jag med många tankar och känslor från jobbet när jag gick ut i hagen. Jag brukar rensa huvudet innan jag möter Pila för att vara här och nu. Idag klarade jag inte det utan bad istället Pila att ta hand om mig och allt tankesnurr. Det kändes som att hon övervägde saken innan hon sen bestämt ledde iväg mig mot grinden. Kände mig som ett litet barn som får hålla en vuxen i hand när ovädret mullrar i öronen.

Det fina är att när vi kommer ner på ridbanan är jag Pilas trygga hand. Jag har kikat på Christofers fina video om markarbete och lade idag fokus på att vi verkligen kan hämta ytterbak i slutan. På fritt spår gick jag från att hämta ytter bak till att hämta ytter fram så att det benet kliver runt och mot mig. Pila placerade sig rätt var gång och ur det kunde vi växla mellan sluta och böjd rakt fram på medellinjen. Hennes trav sen...! Hon klarar nu att balansera på mindre volt och hon kliver in med bakbenen under sig i avsaktningen istället för att bromsa med frambenen. Det är en fröjd att se!

Småknäpp eller ej, jag mår fint!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

19 augusti 2014 17:20

Visst är det som du skriver....hästen bär inte bara ryttaren utan även dennas bördor....

http://walkyria.blogg.se

irmelin

19 augusti 2014 22:04

Sannerligen! Jag har fått mig en sån mental resa under sista året, allt tack vare hästarna men det avspeglar sig i resten av tillvaron också. Livet är så mycket större och mer omfattande än vi anar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se