Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 30 juli 2014

ARena 2014:3

Av irmelin - 30 juli 2014 13:26

Bröstkorgsrotation kom på tapeten emellanåt vilket enkelt sagt handlar om att man kan se hästens mage bli större på yttersidan och mindre på inner vid ridning på volt. Jag är för lite insatt i detta än så länge egentligen men delger det jag snappade upp.

Det är ryttarens sits som skapar rotation i hästen. Sänk innerhöft, fram med ytterhöft, håll den neutrala tyngdpunkten, dra bak inner knä, slappna av. Rotationen lyfter hästens ytterbog och för hästens mage utåt. Nu hamnar tyngdpunkten något innåt vilket vi får kompensera med att flytta vår bröstkorg 5 mm till utsidan.

En rak häst roterar lika mycket åt båda håll, "gungar" fram och tillbaka. En böjd häst roterar mycket på inner vilket gör att vi ska lyfta vårt ytter sittben på varje innerbak-tramp.

Dra ej bak innerhöft, för istället fram ytterhöft för annars skapas spänning.

Stötig, skuttig trav beror på att bakbenen och inner höft behöver komma mer in under hästen. Då lyfter rotationen ytterbog och det skapar rundhet. För att hjälpa hästen slappna av och bli lång mellan inner höft och knä, doppa knäer ner-ner-ner i rotationen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se