Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 28 juli 2014

ARena 2014:1

Av irmelin - 28 juli 2014 12:37

Jag vet knappt vart jag ska börja, ARena 2014 var helt enkelt alldeles underbart! Två dagar med clinics från morgon till kväll, föreläsningar och uppvisningar av Christofer Dahlgren, Hanna Engström, Carina Branderup och Katrin Wallberg. Jag och Elisabeth for dit tillsammans och hade makalöst roligt.

Både Katrin och Hanna var nya live-tränare för min del och de lärde mig oerhört mycket med sitt fokus på sits. Hanna hade en övning utan häst där vi stod på våra fötter, intog atletisk hållning, lyfte huvudet lite extra genom fingrar bakom öronen och sen hittade vår balanspunkt genom att förskjuta vikten mellan framdel (tår) och bakdel (häl). Det var så lite som krävdes och vi tänkte oss hur vi minskar och ökar volten i det lilla.Två o två lät vi sen föra varandra på samma sätt med slutna ögon. Såhär lite krävs även på hästen, var slutsatsen.

Katrin hade sitsteori och vi som publik hade möjlighet att vara linförare och bollplank. Jag hakade på och fick lära mig att den lodräta sitsen går till hälen medan den akademiska sitsen går till mitt under foten. Vi ska heller inte vinkla vårt bäckene som hästens eftersom vi sitter längre fram på hästen utan vår ytterhöft går fram o inner bak. Ytterknä sluter runt o inner knä öppnas upp. För att kompensera vikten på inner sittben flyttas vår bröstkorg ut 5 mm. Som linförare kikade vi mkt på ytterhöft fram, innerben lyfts bak och bröstkorg ut. Otroligt lärorikt!

Mer kommer!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

28 juli 2014 17:31

Uppdatera mera!

http://walkyria.blogg.se

irmelin

28 juli 2014 19:37

Det kommer! !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se