Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 17 maj 2014

Träningsdax!

Av irmelin - 17 maj 2014 20:38

Tack vare min före detta hästs före detta ägare Fia fick jag nys om en kille som heter Jim och som bland annat tränar frihetsdressyr. Eftersom Pila är en tjej som gillar "less is more" och behöver jobba med avslappning och tydliga signaler så känns det perfekt. Plus att det är såå fränt att se folk rida sina hästar med knappt någon utrustning och fortfarande i form för en hållbar häst!

Vi började från marken med sänkt stick och med mig backandes så att Pila följde mig i inkallning. Sen backade jag på volt med Pila ställd inåt och sticken vid bogen för böjning. Steg tre på volt, jag gick framåt, vinklade in axlarna, Pila ställd inåt, sticken bakom mig mot rumpan så att bakdelen trädde utåt.

Uppsuttet jobbade vi med avslappning och sökning framåt-nedåt. Ur sökning fick innertygel och innerskänkel be om böjning. Pila blev tillrättad i nacken här om dagen och nu funkar högerböjning också som det ska. Skönt! Tränade halter, lutade mig något bakåt med benen framåt. Fick oftast påminna med tygeln men det ska vi väl få till. Ur halten backade vi genom tåvift eller fot mot bog. Vid varvbyte skulle vi vara noga med att innerskänkel formade insidan för böjning. Detta kommer sticken göra senare.

Får inte glömma det viktigaste, berömmet! Från marken sätt dig ner och ta med hästens huvud ner. På ryggen massor av muntligt beröm och givetvis eftergift.

Jim var jättebra, strukturerad, pedagogisk och väldigt bra med hästen. Ser fram emot nästa gång!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se