Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 18 januari 2014

Härlig förmiddag i stallet!

Av irmelin - 18 januari 2014 15:44

Fick fint sällskap av husse Torbjörn i stallet idag och med hans stöd på marken tänjde vi på gränserna och red både en stund dressyr på ängen samt en uteritt kring Volvo.
Måste säga att Pila skötte sig bra trots en del upprördhet och störande moment. Lyckades först av allt sitta upp från bänken utanför stallet. Inte illa. På ängen fick hon jobba en stund och gick väldigt fint, sluta med piruett-tänk verkar kunna bli hennes paradnummer. Men sen red en häst förbi och Pilas hagkompis fick fnatt bredvid oss...Pila sköt upp huvudet och slog tvärstopp. Glad att hon hanterade situationen så iofs istället för att dundra iväg.

På den korta uteritten sysselsatte jag henne med sidvärts och skolor, funkade fint. Nån gång blev hon lite småskärrad men inga stora grejer. Hon är då verkligen maffig att sitta på när hon tänder till...så länge hon håller stressen under kontroll. Men lite i taget så ska vi klara ut det där också. Pratade med min tränare efteråt och hon sa just det att man får vidga komfortzonen lite grann undan för undan. Och när hästen lär sig hantera sin stress kommer det förmodligen inte hända något värre heller eftersom man har gett den ett nytt tryggt mönster att följa. Klokt!

Märkte ett positivt framsteg på uteritten då det gick att få Pila lugn och med sökning framåt - nedåt, det funkade inte förra gången. Great!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

18 januari 2014 17:58

Just precis, du kan inte göra något, det är hon som måste lära sig hantera & överbygga stressen, det du kan göra henne är att ledsadga & visa att hon klarar mer än hon tror och att hon överlever även om stressen slår till.

http://walkyria.blogg.se

irmelin

19 januari 2014 07:15

Det svåra blir bara hur jag gör det rent praktiskt. Har en tanke om att börja jobba henne mer från marken, jobba med approach and retreat, flytta benen när hon blir stressad så att hon fortsätter tänka och andas. Mycket belöning-morötter funkar fint. Behålla mitt lugn. Små utmaningar i taget. Det är iaf alltid intressant att jobba med hästar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se