Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 11 januari 2014

Karin-träning

Av irmelin - 11 januari 2014 21:14

I förmiddags hade jag och Pila ett fantastiskt pass tillsammans. Karin kom ut till oss och som vanligt blir det bara såå bra med hennes hjälp. Vissa tycker att det nästan kan gå sämre på träningar för tränare eftersom man får mer att koncentrera sig på vilket gör det svårt att fokusera. Själv upplever jag det motsatta, Karin har sån känsla och ett sånt öga att hon är med mig i varje steg. Hennes ord sprider sig vidare i min kropp och ut till hästen. Det är så mäktigt!

Vi började med att kika på sluta vid hand och Karin ställde frågan om jag vill ha en reaktion eller kvalitet. Pila förstår så nu måste jag be om lite sluta och bättre se till att hennes bakben strävar åt rätt håll.

Vi kikade även på longen där bromsen måste förbättras. Pila kan sänka huvudet i halten men jag vill kunna sänka det ytterligare några centimeter och hon ska följa mig. Tog upp traven och på egen hand gör hon lugna uppgångar. Jag måste ge henne en stor volt för att hon ska kunna balansera sig och inte skjuta iväg rumpan utåt. I skritten fick jag ett bra hjälpmedel till böjning och för att placera kroppen och benen (spec ytterfram), när hon straxt ska sätta i innerbak kan jag ta i kapsonen. Funkade klockrent.

Uppsuttet fick vi flera viktiga nycklar. När jag har en fin sökning till handen, för fram handen något så att hon öppnar upp ganaschen. Hästen ska hela tiden följa handen.
Jag fick ovärderlig hjälp med att hitta linjeringen och yttersidan i vänster varv där hon bara vill böja sig i halsen. Det som behövdes var att rikta energi utåt, vände magen "2" cm utåt och då föll allt på plats!
Prövade att föra in bogen på volten, öppnan är svår och därför tar vi lite i taget. Ytterbog ska frigöras och benet föras runt.
Gick mot en sluta där jag samlade upp något genom att vinkla bäckenet, sänkte tempot ännu mer och sen förde runt ytterbog och gick mot en piruett. Fick några så fina steg i vänster varv där Pila själv arbetade på. Wow! Karin tipsade om att till och med rikta min egen tå i rätt riktning och det gav verkligen effekt.
I travuppgångarna fick jag lite hjälp då Karin satte igång Pila från kapsonen då hon har fina uppgångar på egen hand. Detta hjälpte mig att förstå att jag måste släppa fram min hand då hon gärna blir kort men hålla nere tempot med mitt bäcken. Detta är svårt men med lite träning så. ..

Verkligen ett bra pass, jag kunde inte vara mera nöjd!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

12 januari 2014 09:41

Kul att det går så bra för er!
Vi har äntligen fått snö så nu är det inte längre kvar innan jag ska sitta upp på Winnie för första gången :)

http://walkyria.blogg.se

irmelin

12 januari 2014 14:23

Jag blir bara mer och mer fäst vid henne :-) Vad kul att du snart kan sitta upp, intressant att höra hur hon är och skillnad i känsla mot en kallblodstravare. Är du friskare?

 
Ingen bild

Sara

15 januari 2014 16:29

Hej Hanna! Jätte kul att läsa din blogg och få följa med på er resa. Tycker du är väldigt klok när det gäller denna "typ" av hästhållning, om man kan uttrycka så. Skulle vara kul att höra dina tankar om detta inlägg som en av Sveriges största hästbloggerska skrivit om just NH och AR, och som blir som någon slags bibel för unga tjejer. Visst har hon rätt i att det finns extrem fall, det gör det på "båda" sidorna, men tråkigt att det ska behöva vara så. Länkar inlägget http://linnolsson.se/?p=22191

irmelin

15 januari 2014 21:05

Tack för berömmet! Ja du, vilket fint påhopp av någon som själv känner sig påhoppad....det var min första tanke när jag läste inlägget. Man inser mer och mer att världen inte är svart och vit, det handlar inte om att det alltid är bäst att inte klippa sin häst/ha den barfota/rida på ett visst sätt. Många faktorer spelar in och i slutändan tror jag det viktigaste är att ha kunskap om de val man har och välja det man tror är bäst och kunna svara på varför man ratar det andra. En häst kan till exempel mycket väl behöva kraftfoder för att balansen i höet inte räcker. Det innebär dock att jag måste lära mig vilket foder som skulle passa bäst utifrån vad hästen är gjord för. Utifrån den egna kunskapen och erfarenheten har man givetvis en viss åsikt. Det fina är att man hela tiden lär sig och utvecklas!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se