Irmelin - den starka

Alla inlägg under december 2013

Av irmelin - 8 december 2013 13:08

Passade på att ta med pulkan när jag å Jacob åkte till stallet så vi kunde ta en svängom!
Pimpim hade ätit din pellets, hö, druckit vatten samt kissat och bajsat - skönt. Jag kunde klappa henne lite och strax innan vi skulle åka hem kom hon fram och åt medan vi satt utanför. Great!
Humle är lite irritrrad på lilltjejen och anfaller gallret. När de åt var han iaf lugn och när han var klar satte han sig och bara tittade på henne. Hon lär växa på sig ordentligt innan något ihopsläpp.

ANNONS
Av irmelin - 7 december 2013 20:50

Efter många långa funderingar beslöt jag mig för att fortsätta på namn från växtriket och fastnade för Pimpernel. Tydligen finns det både Scarlet och Blue Pimpernel men med tanke på lillninens blå ögon var valet självklart. Från säljarens kennel tog jag så namnet Zirro och fick slutligen Zirros Blue Pimpernel, kort och gott Pimpim!

Pimpims svarta mamma heter Rufsa och gulvita pappa Piggelin, kan vara kul att komma ihåg.

Pimpim tyckte såklart att det var lite läskigt att flytta, hon halvkröp från transportburen och satte sig mellan tunneln och huset. Humle skuttade nyfiken fram och tillbaka ett par vändor innan han ledsnade och började käka på sina färska pinnar. Humle älskar pinnar! Han var dessutom så söt när jag kom för han verkade uppskattade sin mattes besök och kom fram och ville bli klappad.

Imorgon tänkte jag och Jacob åka dit, ge dem frukost och ta med pulkan :-)

ANNONS
Av irmelin - 6 december 2013 17:03

Det är så härligt att se en bild på ett flådigt dressyr ekipage från horse showen och direkt se...hästen är för trång mellan ganasch och hals, bulliga halsmuskler som visar på spänning, sänkt rygg och bakben som inte bär utan befinner sig långt efter resten av kroppen. Jojo, man har lärt sig ett å annat de senaste åren! Visst är dressyr fantastiskt ;-)

Av irmelin - 6 december 2013 13:27

Vilket väder det blev! Snön yr och hemma i Västergötland är visst vägarna riktigt besvärliga att ta sig fram på.

Jag och barnen tog oss faktiskt iväg till Persbo med Humle. Skönt var det, för det känns lite sisådär ändå att ha en liten kanin ute i det här vädret. Humle tog flytten bra, när han märkte att det fanns mat skuttade han ur transportburen och började upptäcka den nya buren. Blir intressant att se vad han gillar sällskapet imorgon.

Av irmelin - 5 december 2013 17:37

Idag var jag och Elisabeth på banan med Emelie och det är så kul för Elisabeth har fastnat för den här typen av ridning lika mycket som jag. Det känns logiskt, det känns rätt och även om det är vansinnigt svårt är man så motiverad.

Elisabeth har läst på en del teori, lyssnat och tittat på andra, tränat både för tränare och själv och nu börjar saker falla på plats. Idag pratade vi om att ha en plan i huvudet. Vad är det jag behöver träna på just nu, hur gör jag, vilka övningar ska jag använda och framförallt att ha lösningar när planen inte funkar. Emelie och Elisabeth tränar nu på sökning-böjning på volt och rakt spår i skritt. När det inte händer något i hästen får hon tex flytta in-ut, lägga en mindre volt eller kanske en volt tillbaka. Emelie behöver också träna på att vara följsam och inlyssnande istället för att tappa fokus. Vi berömmer och gör korta repriser med vila emellan. Ibland blir ridning sämre av att försöka "ta igenom" en övning, man måste lära sig när kvaliteten är så bra som den kan bli i nuläget. Mot slutet kom travuppgångar med nigning i bakbenen och att hästen lyssnar på avsaktning. Båda två gjorde ett riktigt bra jobb idag!

Jag har inte hunnit skriva om Pilas pass i tisdags. Hon fick jobba mycket på diagonalslutor och vänster är så fin nu. Till höger går vi på spåret och utnyttjar hörnet för att ta med diagonalt. Pila är fantastisk och har numera en hög arbetsmoral. Testade att sätta tre öppnor på rakt spår utan staket och hon börjar bli så säker i sin ram att hon kan låta sig föras.

En snabb update på kaninfronten. Humle flyttar till stallet imorgon och lilltjejen kommer som sagt på lördag. Nu har jag ett namn men det får ni veta när jag har fått hem henne!

Av irmelin - 3 december 2013 15:54

På lördag hämtar vi Humles nya tjej, en lejonhuvad dvärgvädur med samma färger som Humle. Bara väldigt mycket hårigare.

Nu ska vi bara komma på ett nytt passande namn, det lilla hjärtat hade inget.

Blev inget kort för hon kilade iväg just när kameran kom fram. ..

Av irmelin - 2 december 2013 17:05

På morgonen begravde jag och Jacob vår Molly under ett par sommarblommande buskar. Han har förstått att hon är borta. ..men accepterar det som bara ett barn kan. När allt var klart sjöng vi Imse vimse spindeln och traktorsången.

Humle verkar okej och vi ägnade förmiddagen åt att köpa spån och köra kompostgaller till Elisabeths stall dit Humle och hans nya kompis ska flytta. Jag kan inte släppa ihop dem i min utebur nu när det är kallt och det känns tryggt att de får det lite varmare i vinter.

Det lutar åt att det blir en tioveckors lejonhuvad dvärgkanin. Hittade en kvinna i Håksberg som har fyra honor som bor ute nu. Vi åker och kikar imorgon eftermiddag.

Lisen ligger här i knät och sover. Hon höll på att bryta ihop medan jag och Jacob bakade pepparkakor här innan. Julefrid. ..mnjomenvisst.....hälften blev nog mjuka för jag hade lite fullt upp.

Nu ska jag försöka väcka fislisan och försöka laga lite mat.

Av irmelin - 1 december 2013 20:02

I eftermiddag somnade vår fina kanin Molly in. På morgonen kom bara Humle när det var dags för mat och då förstod jag direkt att något var fel. Molly skuttade istället in i huset nere i uteburen. Hela dagen försökte jag locka henne med olika godsaker och även ge henne puré med spruta i munnen. Men inget funkade....

När jag hittade Molly ikväll var Jonas tvungen att lyfta ner henne i en liten låda. Jag kunde inte ta i hennes kalla kropp. Gick in och bröt ihop på toaletten.

Humle vakade oroligt kring Molly när vi skulle ta ut henne. Knappt att äppelbitarna lockade bort honom. Efteråt märktes det att han var orolig. Stackars lille vän!

Fina fina Molly, vi kommer verkligen att sakna dig ?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se