Irmelin - den starka

Alla inlägg under december 2013

Av irmelin - 17 december 2013 13:05

Idag har vi utmanat oss med lite svårare övningar, jag och Pila. Öppna på långsidan, vända upp på medellinjen och öppna utan staket. Dubbla volter, ut i sluta och förvänd sluta. Åttvolt med förvänd sluta på ena volten. Fina samlingar i skritten. Travuppgångar. Åttvolt med trav på volterna och skritt i varvbytet.

En del var svårt såklart men det börjar gå att experimentera. Just förvänd sluta verkar vara en suverän övning som även Pila gillar, den får henne att sakta ner tempot och samla sig.

Lite kul hur fin koncentration hon börjar få i arbetet, hästarna i hagen bredvid hade rodeo ett tag och Pila lyckades ändå behålla lugnet.

Nu åker Pila på jullov så vi ses först i januari!

ANNONS
Av irmelin - 15 december 2013 14:36

Storstädning hos kaninerna samt ridning stod på förmiddagens agenda. Pimpim satt så snällt när hon fick mat så jag kunde klippa bort en tova och även kamma henne lite. Det blir lite pälsvård på en ludentott. Hon fick dessutom hoppa in i transportburen när jag städade hos henne och det gick fint.

Ridningen på Emelie gick ut på att få henne att reagera på hjälperna, låta sig föras och flyttas, hitta balansen tillsammans och få en bättre sökning till handen. Det blir gärna ingenting eller så försöker hon lägga sig i handen. Mot slutet kändes det bättre och det är så trevligt att rida en häst som har lätt för trav och uppgångar.

Älskar Elisabeths nya barbackapad! !

ANNONS
Av irmelin - 13 december 2013 12:45

Ojoj vad vi har jobbat, jag och Jacob. Vi har städat ut kaninburen inför vintern både nere och uppe så den ska vara fräsch till våren när kaninerna kommer hem. Tror att jag ska lägga jord blandat med sand på botten i uteburen för det är bara nätgolv och gräset växte inte upp så mycket som jag trodde. Humle har dessutom gjort sig ett kisshörn som blir trevligare om man kan mocka ut lite jord och fylla på nytt. Borde jag ju ha gjort redan den här våren men det tänkte jag inte på.

Vi har även klippt isär alla småpinnar som kaninerna gnagt på så nu har vi tre säckar "ved" inför vinterns korvgrillning i eldkorgen.

Kom på att Jacob kunde ha en bräda inne med skruvar som han kan greja med. Det blev poppis! Det gäller bara att hålla tungan rätt i mun...

Av irmelin - 12 december 2013 11:14

Idag är en sån dag när jag behöver få allt att klaffa för att det ska funka tidsmässigt. Har lunchdate med Anette, shopping på stan, utvecklingssamtal för Jacob vid två, ger Lisen mellis under tiden, sen hem och få i oss middag innan luciafirande vid femsnåret på dagis. Tänk vad stressad man kan bli när de vanliga matrutinerna fallerar och man ska befinna sig på en viss plats en viss tid. Ingen big deal egentligen men som mammaledig är jag liksom van att ha det ganska soft.

Av irmelin - 12 december 2013 06:11

Jodå, det går att bli vansinnig på sin söta dotter. Speciellt när hon sovit som en gris på kvällen, vaknar när mamman kommer hem från sitt julbord, inte vill somna om pga snor i näsan, tas ner och rensar rören, upp igen och bajsar, tas ner till skötbordet, somnar och sover oroligt och vaknar kring fem och säger att det är morgon.

Ja se barn är ju för rara. / /*grinigmorsaheladagen*

Av irmelin - 11 december 2013 15:12

Den här gången var både Humle och Pimpim vid gallret när jag kom och fick därför en liten pellets som belöning. Humle fick sen skutta runt i en av de stora hästboxarna medan jag städade hos honom. Inte någon bild på det för han satt inte särdeles stilla :-) Pimpim var med och kikade när jag städade hos dem båda och när hon sen fick mat i din skål fick jag äntligen klappa henne på pannan! Passade på att tvätta hennes öga också när hon satt så snällt, hon hade lite gegg från något spån som irriterat när jag hämtade henne i lördags. Kul att hon börjar bli social :-) Nu får hon vara ifred från mig några dagar och bara tuffa på sig.

Av irmelin - 10 december 2013 13:05

Idag vågade Pimpim äta pellets ur min hand och undersökte mina kläder. Skorna var speciellt intressanta, till och med så att hon var tvungen att käka lite på dem. Klappa henne är däremot fortfarande farligt. En sak i taget.

Humle fick stå ut med att sitta i transportburen utan lock och bli borstad. Tänkte att det måste ju bli folk av honom också! Tror faktiskt inte att han misstyckte heller för han fortsatte att äta din frukost i godan ro.

Av irmelin - 9 december 2013 13:40

Vet ni, jag trivs så vansinnigt bra ute i Persbostallet! Det är lite som att komma hem. Elisabeth och Therese är så gulliga och att höra ljudet av fyra små kossor, hästar och känna doften av lite ladugård... För en som är uppväxt på gård väcker det en speciell känsla.

Idag hade jag båda barnen med, Lisen sov som en stock i vagnen ute i ladan och Jacob satt på en pall och åt clementiner medan jag städade hos kaninerna. Idag nosade Pimpim på mig och kom sen fram och åt när vi stod utanför och pratade. Sakta men säkert lite tryggare. Hon brydde sig inte i Humle heller och han luggade henne på rumpan när hon kom nära staketet. Jag tror att han mest ska visa vem som är boss.

Jacob är en rätt rolig kille när han är på humör. Han gick ut själv en stund och när jag kikade efter honom stod han ute vid hästarna. "Jag ska bara fixa hästarna lite. Kommer sen!" Sen hörde vi honom prata med hästarna, "hej hästen, jag tycker om dig. .."

Lilla kaninan!

Vi tog givetvis en tur med pulkan också, jag sprang tio meter i taget. Den där kondisen. ..

Måste ju bara visa en knäppbild på mig och Lisen från igår. Arma barn som har en sådan mor!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se