Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 12 november 2013

När man tänker till

Av irmelin - 12 november 2013 13:20

Som vanligt hade jag en grov plan över vad jag ville träna på med Pila idag och det utvecklades i praktiken till ett väldigt lyckat pass!

Började med små volter åt olika håll, ville få en stabilare böjning utan att behöva ta i innertygel så mycket. Istället överdrev jag ibland i min sits samt flyttade ut henne något steg för att få bort vikten från inner bog och hämtade inner bakben. Hennes lugna skrittempo överraskade mig men med sådan kvalitet kunde jag göra halt, hämta sökning o böjning när hon sen ville öka på. Jag hade även lättare att fånga upp den där energin som vill sippra ut i de fyra "hörnen".

Jag har velat ha lite större reaktion i slutan så idag testade jag att först från marken gå vid staketet med Pila innanför mig. Det blev väldigt mycket tvärning men jag fick även en del böjning och med tanke på att det var första gången så fixade hon uppgiften fint. Uppsuttet gick vi från bara tvärning till sluta och bara ett par steg i taget. Pila blir lite stressad av nya grejer så jag är mån om att dela upp det i små moment och ge mycket beröm vid rätt reaktion. Det som inte är önskvärt ignorerar jag bara.

Förresten så testade jag att förtydliga slutan från marken med spöet vid halsen i höger varv istället för bara spöet över rumpan. Tyckte jag fick till det bättre då eftersom hon gärna bara tvärar i det varvet.

När jag gick in i samling i skritten, uppsuttet, fick jag också bättre reaktioner än tidigare. Hon bjöd självmant på en väldigt fin sökning till handen efter själva samlingen, just det vi är ute efter! Vidare till travuppgångar som blir en utveckling av samling för oss då jag bara lägger till taktändring ut samlingen. Pila vet precis vad som ska hända och förekommer mig ibland. Då är det bara att hitta tillbaka till en bra skritt och testa igen. Merparten av uppgångarna var bra idag och en gång i varje varv kändes allt så rätt att vi kunde fortsätta i trav några steg. De stegen är så jäkla rätt så man kan bli tårögd för mindre!

Börjar inse hur långt vi har kommit tillsammans och jag är stolt över vad vi presterar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se