Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2013

Bryta mönstret

Av irmelin - 26 oktober 2013 19:43

Ibland behöver allt ställas lite på ända för att man ska upptäcka något nytt. Idag blev en sådan dag.

Jag var hästvakt åt Pila idag och hade med Lisen till stallet. Eftersom jag mockade och fixade maten först hann Lisen vakna till lite när jag red. Som tur var fick jag oväntad barnvakt av snälla Ellinor och hennes dotter Lisa.

Av den anledningen ville jag hasta på ridpasset och bara göra det viktigaste. Pila var pigh och ofokuserad först men när jag ställde henne i en halt och bad om sökning började hon andas och kunde sen skritta fram lugnare. Intressant att hon lärt sig vad vårt arbete innebär... Gick igenom sökning, böjning och fick fina öppnor på rakt spår. Hann även samla upp henne något steg i båda varven innan Lisen vaknade. Noterade ytterligare något positivt, Pila kikade stressat ut mot sjön varv på varv men nu kunde jag be henne ignorera det och fortsätta jobba. För någon månad sen kunde ridpasset vara över om hon blev stirrig. Utveckling!

Hur som helst. På grund av omständigheterna valde jag att satsa på traven när jag bara hade en stund på mig. Gjorde några uppgångar, hyfsade med tanke på att tjejen var rätt på G.Sen fick hon trava på och jag lade oss på en stor åtta med utrymme för omböjning på diagonalen. Bitvis fick vi fina steg och ju mer vi travade ju mer gungade ryggen de steg hon slappnade av. Plötsligt fick jag en ingivelse att testa öppna på rakt spår...och Pila följde och fixade det! Jag kunde även lösgöra på inner och hitta sökningen. I det läget kunde sen öppnan göra det den är till för, hjälpa till med diagonaliseringen och därmed förbättra traven. Jäklar vad nöjd jag var! Vi red ett par steg öppna på långsidan, vände snett igenom, öppna i nya varvet osv. Efter några upprepningar fick hon stretcha ut i trav på volten, bara ett varv åt vart håll. Där kunde hon söka handen ännu bättre och längre stunder, jag kunde även lugna tempot när hon flöt iväg. Avslutningsvis kollade vi på slutan i skritt. Höger fixade hon på volt och vänster kom fint på rakt spår.

Hade någon sagt till mig att jag skulle kunna rida den hästen i en travöppna på så här kort tid, ja bara för två-tre veckor sen, hade jag skakat på huvudet. Så jag är mer än nöjd!

Mitt nya koncept kanske ska vara att ta upp traven tidigt och trava på ett tag för att faktiskt våga jobba i den också och inte bara "trava" :-)

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

26 oktober 2013 19:46

Jag tycker det låter som att du gör ett strålande jobb med henne.

http://walkyria.blogg.se

irmelin

28 oktober 2013 08:23

Tack :-) någonting verkar ju fungera eftersom det går framåt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se