Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 16 september 2013

Andra passet, uppsuttet

Av irmelin - 16 september 2013 08:25

Pila var som förväntat småstressad med hög takt vid ridpasset. Kunde bara lugna henne något steg men direkt kom kvittot genom längre mjukare steg, bärkraft och en svingande rygg.

Karin tyckte att jag hade en svårriden häst eftersom det rör sig överallt och hon lätt stressar upp sig. Hon behöver sänka tempot och stabiliseras bak. Skolor, samling och att tidigt jobba mot skolskritt kommer ge resultat. I traven forsätter vi med uppgångar men kan lägga henne lite längre för överlinjens skull. Tänk på att rida till yttertygeln och att inte böja henne för mycket. Samlingen kommer gå före galopp i hennes fall.

Provade även skolorna på volt, svårt men något att börja leka med.

Övning; rid på ett S. Öppna, öppna handen och följ böjningen in. Samla ett par steg på medellinjen och vänd tillbaka i sluta.

Med tanke på att jag anade hur Pila skulle vara är jag nöjd med passet. Jag fick beröm för att jag inte tar i henne när hon drar igång utan jobbar med min andning och vår avslappning. Framförallt var det skönt att få ett kvitto på att jag nog tänker rätt kring vårt tillvägagångssätt i utbildningen. Det lugnande arbetet från marken kommer göra det lättare uppsuttet.

Pila fick mycket beröm, hon är verkligen en skönhet!

Jag har film från passet, det kommer ett klipp när jag får tid.

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

16 september 2013 08:33

Spännande med film. Kallblodstravarna är ju ofta svåra men samtidigt lättlärda och samarbetsvilliga. Å deras höga energinivå vill man ju ta tillvara på i ridningen :)

http://walkyria.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se