Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 16 september 2013

Ridkurs, första passet

Av irmelin - 16 september 2013 08:04

I helgen hade vi den efterlängtade kursdagen för Karin Hysing! Alla deltagare var supernöjda med Karin som förklarade hur och varför samt hade en tydlig struktur så att man fick en helhetssyn på hästens utbildning enligt utbildningsstegen.

Förmiddagspassen ägnades åt longework, steg ett när man börjar arbeta en häst eftersom du inte alltid vill ha en grön häst för nära dig av säkerhetsskäl. De tre ledorden var avstånd, riktning och gångart. Från longen tog vi arbete vid hand med böjd rakt fram, öppna och sluta. Jag fick med mig att inte böja för mycket i öppnan, vilket Pila vill göra och hänger på ytterbogen utan att bära med inner bak. I höger sluta ber vi om lite och kan hjälpa henne genom att föra huvudet lite utåt till en början.

Övning: böjd rakt fram, öppna, böjd rakt fram, sluta. Vid sarg och sen bort från sarg. Handen på kapsonen hellre än på linan.

Stillastående arbete i halt, flytta vikt mellan frambenen. Först ytter bog och sen innerbog. Kika på bringans muskler och höftpartiet.

Nästa grupp hade samma ledord men var helt nya och tränade mer på grunden. Byta varv; backa mot hästens rumpa, backa rakt bak tills du har båda ögonen på dig. Halt, vikt bakåt, flytta undan bogen och sänd ut i nytt varv. Göra halt ute på spåret, börja vid sargen och använd bromsande axel, ev skak i linan. De började även att ta upp traven på longen. Utvecklingen gick snabbt framåt och bara människan gör rätt så blir det rätt.

Måste tillägga att vi hade en sån härlig och öppen stämning. Jag fick dessutom så fin hjälp av flera personer med Lisen under dagen, det krävs trots allt lite teamwork att ha med sig både barn och häst på kurs. Torbjörn servade mig fantastiskt mycket med Pila också, utan hans hjälp hade jag aldrig kunnat åka i dagsläget!

Underbart god lunch mef köttgryta a la Anette med vildsvin och älg. Jag hade svängt ihop en fransk kladdkaka till fikat.

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

16 september 2013 08:35

Sååå kul med kurs!!!!

http://walkyria.blogg.se

irmelin

16 september 2013 15:45

Träning ger så himla mycket! Vi har lyckats övertyga Karin om att fortsätta med det här dessutom :-)
Jo vars, kallblod är ruskigt svåra men av någon anledning vill jag ändå inte rida något annat. Kanske just för den enorma arbetsviljan som de oftast besitter!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se