Irmelin - den starka

Alla inlägg under augusti 2013

Av irmelin - 16 augusti 2013 13:46

Idag kom både nackstycket och schabraken på posten. Nackstycket kommer bli fint på hackamore-kapsonen, schabraken var dock inte så mycket att ha. Noppriga, tunna och lika stora som mina allround...men men, sånt är alltid svårt att bedöma på bild så jag får stå mitt kast.

ANNONS
Av irmelin - 14 augusti 2013 11:09

Idag gjorde Pila ett väldigt fint arbete vid hand. Det handlar väl mycket om att jag ska vara noggrannnare o ta igenom hjälpen så att hon verkligen har förstått.

I halten kollade vi böjning-sökning samt förde vikten på ytterbog, det gick oväntat bra för att vara första försöket. Böjning på volt och rakt fram funkade fint, öppnan godkänd. Lade fokus på travuppgångar samt slutan idag och efter några repetitioner gjorde hon uppgångar med sänkt hals och bar sig istället för att skovla på. I slutan tog jag ut rumpan från spåret i halt, skickade tillbaka den igen. I höger varv är det svårare att böja sig kring bogen och ta med ytterbak. Sista genomgången i vänster varv hade vi en helt ok sluta i skritt med böjning och inte bara tvärning. I höger gjorde Pila sitt yttersta och visade att hon förstått genom att verkligen lyfta upp vänster bakben och placera det mot en svag sluta i svag böjning. Duktiga flickan!

ANNONS
Av irmelin - 14 augusti 2013 07:01

Äntligen har jag hittat det jag letat efter, en butik som tillverkar just de delar jag vill ha i flätat rep! Beställning är inlagd på nackrem samt sidosycken med snöre i helsvart flatflätning.

Tränsen jag har hemma är bara i strl full och det blev lite för långt för det akademiska hackamoret. Dessutom ville jag ha enbart nackrem utan käkrem och gärna i "rep" så nu är jag nöjd!


http://taiowas.com/sv/Av irmelin - 13 augusti 2013 20:43

Nog var det bra trevligt att sitta upp på fröken Pila ikväll! Det mesta satt där det skulle även om vi kom lite ur fokus emellanåt. Riktigt positivt var att hon lyssnade fint på att jag satte tempot och hon tog vänster böjning bättre än innan semestern. Jag var även bättre på att känna efter var alla ben fanns och när de inte befann sig i sitt "hörn". I högervarv får jag räta ut henne något och i vänster varv tänka mot en sluta.

Fick sällskap på banan mot slutet av "vanliga" ryttare, tänkte i mitt stilla sinne att det jag gör nog inte ser mycket ut för världen. Men jag hoppas att det åtminstone ser harmoniskt och avslappnat ut, sen får det ta den tid det tar att börja träna krumelurer.


Av irmelin - 12 augusti 2013 21:01

Idag fick jag ett inlägg från Pilas snälla ägare om att de var hemma från semestern. Så nu är tisdag kväll och onsdag förmiddag inbokat. Som jag har längtat! Det ska bli oerhört intressant att sitta upp och känna på henne. Har ju en liten plan för höstens jobb med att sätta skolorna och jobba mot samling och travuppgångar för att bygga muskler och teknik till traven. Härligt med höst hörrni ;-)

Av irmelin - 10 augusti 2013 21:30

Älskar jag mina fina ungar. That's all.

Av irmelin - 7 augusti 2013 20:48

Att fylla 30 måste ha medfört nån bacill som vill inreda, pyssla, sy och lära sig att tapetsera. Mycket märkligt.

Idag har jag köpt dyrt tyg till stora vardagsrumsfönstret. Vi vill ha en kappa över hela och ljusa längder i kanterna. Eftersom det bara krävs sicksack och raksöm tror jag att jag ska klara av det. Hittade dessutom stuvbitar för billig peng, några ska bli landskap till Jacobs nya sagolåda med Bockarna Bruse och Petter och hans fyra getter. Är man förskolefröken så är man.. En lite större bit med ugglor i träd kommer bli en liten kappa till Jacobs rum. Den kommer sitta fint hos Lisen också men hennes rum får stå tomt ett tag till. Mamma gillar att ha en varm liten kropp bredvid sig :-)

Jacob är som en bergochdalbana. Nybliven tvååring med 'jag kan själv' 'inte' 'nej' 'snälla' och allt däremellan. Igår.kväll lade jag båda i vår säng då Jonas tränade. Åskan brakade loss, 'inte farligt' sa mamma och ' ta ur kontakten'. Lite småängslig men lyssnade engagerat på när bonden Konrad skulle köpa en ny traktor. Idag har han ätit sisådär och vid middagen skulle han skrika, gå från stolen och hacka med gaffeln. När jag tog bort gaffeln passade han på att daska till mig med handen på min kind. Då tände mamman till och bar upp honom på sitt rum och traskade halvvägs ner med en ledsen son i haserna. Satte honom där i trappan och sa att han fick följa med om han inte skrek och slogs och dessutom sa förlåt till sin mamma. Jodå, med ett par påminnelser skötte han sig sen fint och kvällen slutade positivt med en stund i badkaret.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se