Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 3 juli 2013

Och så går det så bra!

Av irmelin - 3 juli 2013 11:00

Det är nästan lite vemodigt just nu, Pila åker nämligen på semester fram till augusti och idag var sista passet innan avresan. Det har gått framåt med stormsteg de här veckorna sen jag kunde rida igen.

Idag gick det i våra mått mätt riktigt bra med öppnorna vid hand och slutan i vänster , slutan i höger är svår men vi fick något steg och hon lyssnade bättre på hjälperna för både ytter bak och böjning vid inner bog.

Uppsatt började vi direkt med sökning-böjning och sänkning av tempo. Hon blev lite kort i steget till en början men slappnade av bättre efter ett tag. Till och med så att jag hade velat ha lite mer energi, men det är sånt som är lätt att plocka fram längre fram i utbildningen. Pila är så lättlärd, nu är hon faktiskt riktigt stabil i höger böjning och jag tänker mer på att inte böja för mycket så att vi tappar ytterbogen. I vänster varv får hon gå lite lägre för att hittarätt men så bra som hon gick i vänster idag har hon inte gjort tidigare.

De uppsuttna öppnorna var också mycket bättre idag, fortsatt en del vingel men hon är betydligt mer mottaglig för mina hjälper. Jag hade tänkt testa slutan också men tyckte det var nog med vad vi presterat, vill inte ge henne flera utmaningar som sänker hennes självförtroende eftersom hon är på topp mentalt nu. Istället gick vi in och hittade en bra form på volt där jag kontrollerade sökningen. Jag bad henne följa handen nedåt och sen tog jag med det upp och samlade henne några steg. Hon svarade så klockrent och då insåg jag att vi kommit en bra bit på väg!

När jag kommer ihåg det så ska jag anteckna att jag tänkte på placeringen böjd rakt fram där framdelen måste gå lite längre in på spåret än bakdelen då rumpan tar merr plats än framdelen. Böjningen blev då mycket bättre och rakare i kroppen eftersom jag inte omedvetet tryckte ut bogen mot staketet.

Jag är faktiskt ruskigt nöjd med oss idag och ska jag tänka positivt så är det perfekt för Pila att smälta vår träning ett tag :-)

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

3 juli 2013 12:39

Kul med framsteg, då har hon gjort sig förtjänt av lite semester! :)

http://walkyria.blogg.se

irmelin

3 juli 2013 15:23

Ja absolut, det är säkert bra för henne att smälta allt det nya både psykiskt och fysiskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se