Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 19 juni 2013

Kontakt

Av irmelin - 19 juni 2013 16:39

Efter förra ridpasset där Pila bjöd på några fina steg visade hon att hon var redo för att börja bära sig själv lite mer. Därför bad jag henne om mer kontakt i tygeln under dagens pass, utan att hon för dens skull fick lägga någon tyngd i mig. När vi fann böjning och sökning började hon bära sig med otrolig lätthet. Vilken fantastisk känsla det är och vilken stolt häst jag fick! I höger varv gick det så klart lättast, i det vänstra utgick vi istället från en lägre form då hon inte orkar bära sig annars. Mot slutet kunde jag dock gå från en fin form i höger och smyga över böjningen till vänster och få några fina steg även där.

Ridningen pågick väl runt 20 minuter och innan jobbade vi från marken en kvart. Eftersom det blåste lurade det krokodiler på ridbanans kanter enligt Pila. Hon var dock betydligt coolare nu än vad hon var i början av vår bekantskap, märks att jobbet gjort nytta även för hennes nerver. Tog bland annat upp slutan vid hand och inlärningen från NH-kursen satt, upp med spöet och huvudet utåt så kom rumpan. Däremot blev det ju givetvis sidepass så då bad jag om böjning från stillastående när Pila befann sig i slutaposition. På så vis fick vi några steg!

Inte konstigt att det är roligt att rida "gröna" hästar när man gör så tydliga framsteg för varje pass :-)

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

19 juni 2013 19:53

Ja, utveckligen "syns" ju mest i början! :)

http://walkyria.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se