Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 6 juni 2013

Premiärridit!

Av irmelin - 6 juni 2013 16:46

En månad efter förlossning tyckte jag att det var dags för en ridtur igen :-) Visst drog det lite i ljumskarna precis när jag suttit upp men annars kändes det bara fint.

Pila fick jobba en stund från marken först, det vanliga. Sen satt jag upp medan Torbjörn stog framför för säkerhets skull. Precis som tidigare behövde Pila skritta iväg med en del fart och utan direkt styrning för att så sakteliga bli mottaglig för inverkan. Mitt fokus var att hitta balansen, få henne att söka, böja och sänka takt och tempo. Allt i den mån hon var mottaglig.

Jag måste säga att hon är då bland de känsligaste hästar jag suttit på. Får hon sen bara slappna av så ger hon så många fina stunder om man ber henne snällt. Kunde både be om böjning och släppa henne nedåt till sökning. Fick öppna i höger men åt vänster är det stelt än. Mot slutet prövade jag att ta ner tempo och takt för sätet och hon svarade jättebra i båda varven.

Det här kommer bli en riktigt fin häst ska ni veta! Mer än vad hon redan är det vill säga :-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johanna

6 juni 2013 18:34

Kul att rida igen! :) Bra jobbat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se