Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 24 maj 2013

Tid för reflektion

Av irmelin - 24 maj 2013 14:08

Har suttit på badhuset på förmiddagen och haft Walllbergs bok i knät och funderingar i huvudet. Hittills har jag intagit en positition framför Pila i arbetet vid hand just då det rekommenderas för att bromsa upp hästar som har lite bråttom. Det har funkat och gett avsedd effekt men samtidigt har det varit svårt då bromsen ger negativa följder på formen.

Nu fastnade jag för ett avsnitt i Wallberg om sökning nedåt-framåt där det diskuteras kring hur hästen inte kan få en bra sökning om den kortar av någon del av överlinjen. Dessutom kan den heller inte svinga bakbenen mot tyngdpunkten utan kortar av steget. Så vad händer när jag går framför hästen och den bromsas...jo allt det som gör att hästen får svårt att slappna av och formas.

Jag har tänkt pröva att gå bredvid hästen, funkade fint på Goliath när han hittat en bra atbetstakt samt ett par andra hästar som inte velat springa ifrån jobbet. Dock är risken att Pila får upp tempot. Därför tänker jag mig korta episoder med halter och tankepauser emellan. Jag ska också vara noggrannare med dessa steg, kvaliteten före kvantiteten.

Går jag tillbaka till hur Pila rör sig på longen svingar hon verkligen igenom när hon får kliva på. Kan vi då utnyttja det påskjutet till att börja bära genom sökning och böjning bygger vi på hästens förutsättningar istället för att "bryta ned-bygga upp".

Så går tankegångarna just nu, det blir intressant att se hur det blir i praktiken!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se