Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 28 april 2013

Max o Elin har tränat!

Av irmelin - 28 april 2013 13:47

Det är så fantastiskt kul att se hur fort framåt det går för vårt nya AR-ekipage Elin och Max! Jag tror att det bara är tredje gången de får lite tips från mig och det syns att hästen börjat förstå sökning-böjning och att Elin själv har en tydligare bild framför sig.


Med lite ny utrustning; ett kapsonhackamore och en ny sadel tränade vi både från marken och uppsuttet. Sökning-böjning både från stillastående - igångsättningar - och under skritt på volt och böjd rakt fram. Vidare lade vi fokus på att kunna föra hästen mellan tyglarna. Elin fick flytta inåt-utåt både på volt och på rakt spår samt lägga fokus på att yttertygeln ska föra in bogen i öppnan. Vid hand fick de även testa på slutan för andra gången och nu gick det mycket bättre! I högerslutan tog det emot men i vänster var det inga större problem. Avslutningsvis tog vi några travuppgångar med tanken att bara smyga igång uppåt med ett ökat tonus. Inte helt lätt då det gäller att hitta rätt energi i sig själv istället för att fysiskt mana på hästen framåt i tempo.


Elin och hennes mamma anki gör ett jättefint jobb med sin lilla häst, det ska bli kul att se vad som har hänt till nästa träning!


                       

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se