Irmelin - den starka

Alla inlägg under januari 2013

Av irmelin - 18 januari 2013 19:22

....HON!! Som förhoppningsvis anländer kring den 5 juni i sommar :) Hade några personer att avslöja det för först innan jag lade ut det här. Jag som liksom kände det på mig...!   ANNONS
Av irmelin - 17 januari 2013 20:11

Idag har jag legat på sjukhusbritsen och sett mitt lilla liv i magen! Frisk och kry, en riktig spratteldocka :)

ANNONS
Av irmelin - 16 januari 2013 19:30

I inlägget "Härlig ridtur" är det så klart halvblodet Sassa jag pratar om. INTE halvbror Massa..... Så går det när man har en hjälpsam ny telefon :)

Av irmelin - 15 januari 2013 20:38

Ikväll har jag varit på utbildning på jobbet, NTA. Det medförde en annan väldigt rolig grej, fick förfrågan om att testa ytterligare en häst! En häst att börja NH och AR med....som går barfota...och som bara står ett stenkast bort :-) Det vore inte alls tokigt !

Av irmelin - 13 januari 2013 20:22

Ikväll har vi jobbat hårt här hemma. Jag försöker lära mig min nya telefon och laddar ner välbehövliga appar medan Jacob har koncentrerat sig både länge och väl på sin duplo - låda. Man brukar prata om att små barn inte orkar fokusera långa stunder i taget. Not true! Ett barn som samspelar och lär sig av att undersöka ett material kan fångas av detta en otroligt lång stund. Har för mig att jag läste en artikel i Förskoletidningen där man delade in barns sätt att lära i två grupper. Det ena var imitation där barnet ser och härmar, det andra var improvisation där barnet undersöker och utvecklar sitt kunnande. Det sistnämnda
är detsamma som att barnet samspelar med materialet, något som understryks i nyare litteratur och ofta är i fokus vid pedagogisk dokumentation.

När vi ändå är inne på ämnet så hade jag tänkt mig en timmes planering på eftermiddagen. Det slutade med att jag satt i två och en halv timme. ..men sen var det minsann klart! Lite nöjd med mig själv :)

Av irmelin - 13 januari 2013 08:27

Igår tog jag bilen till Grangärde och min tränare Anna. Det var nämligen dags för en första ridtur på hennes fina halvbror Massa. Märkligt nog var jag inte direkt nervös som man brukar vara inför okända hästar. Anna hade redan berättat att fröken Sassa har en del humör på stall gången och det krävdes en del tillrättavisningar med NH-repet för att hon skulle hålla sig på mattan. Inget jag inte kunde hantera men innan man lärt sig hur en ny häst funkar vill man ta det säkra före det osäkra. Väl uppe i sadeln kändes det helt tryggt, Sassa skrittade lugnt på med stora steg och vi fick en trevlig halvtimmes tur på fina vägar. Eftersom hon stått på vila rätt länge passade hon på att roa sig med att bli rädd för dels en skoter och en pinnhög. Det var dock inga stora reaktioner utan allt gick fint. I stallet efteråt hade jag bättre koll på frökens beteende och kände mig mer bekväm i hanteringen. Så det blir nog fler turer till Grangärde, kanske även för att prova Annas andra häst Sigge. Det finns ytterligare några hästar som jag har fått förmånen att pröva så vi får se vilken häst det slutligen blir...det är tur för en hästänka som mig att man som hästägare inte alltid hinner med :)På kvällen firade vi Jonas morfars 87 års dag där födelsedagsbarnet överraskades med underbar livemusik med fiol, tvärflöjt och basfiol. Underbart!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se