Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 januari 2013

Onsdagsplan

Av irmelin - 26 januari 2013 10:43

Sitter här och läser i Ewa-Kristina Petterssons bok Kvinnor i Kalix och deras hästar. Det är verkligen något som fastnar hos mig, hennes känsla och inställning till ridningen, att balans och harmoni kommer först. Hon börjar på stora spår och ber hästen följa i balans, inte "styr nu hästen in dit och gör det och det". Det finns, som jag uppfattar det, ett lager till - själva samarbetet och viljan mellan häst och ryttare.


Inför onsdagens uppsuttna pass på Pila har jag en plan...


- undersök böjningen på rakt spår, vilken böjning känns bekväm, följ den böjningen in mot ridbanan

- strax innan ridbanans mitt, be hästen följa in, forma om och fortsätt följa tyngdpunkten ut till motsatta sidan i en svag öppna

-tre steg in och tre steg ut på volten, följ först hästen, be sen hästen följa dig

- ta upp traven på fyrkantsspåret, gör några uppgångar som förberedelse, håll traven på en stor oval för att underlätta balans och rytm


Citat s 55: " Ett gott samspel med hästen kräver av dig som ryttare att du förstår och förutsätter att hästen vill samarbeta med dig. Du ska veta att hästens reaktioner på det du gör är hästens sätt att berätta vilka effekter det du gör får på hästen och hans/hennes kropp Hästens reaktioner är helt enkelt hästens sätt att tala."

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se