Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 19 januari 2013

Det sa klick!

Av irmelin - 19 januari 2013 16:09

Idag har jag fått följa med min kollega till hennes medryttarhäst, kallblodstravaren Pila. En pigg dam, ganska outbildad, har lätt att bli stressad, urtrevlig och lagom stor och gammal. En Hanna-häst helt enkelt :)


Kollegan red en sväng först och jag flikade in med några sits-tips (för jag är ju helt felfri själv...ähum). Sen var det dags för mig att sitta upp och trots att Pila inte var van vid palluppsittning tog hon det fint och jag gav beröm med snask, då hon är inkörd på det sättet. Jag har faktiskt fått rida tjejen en gång tidigare och hon reagerar starkt på nya ryttare - skritt i hundratjugo och eventuellt något till. Men jag tror faktiskt hon kom ihåg mig för det räckte med tio lite snabbare skrittsteg innan hon coolade ner.


Fokuserade på att bara få henne att slappna av, länga halsen, kliva under sig och andas. Bytte även riktning ofta för att få henne att tänka istället för att gå fort, vilket funkade väldigt bra. Sakta med säkert kunde jag be om lite böjning för innertygeln, emellanåt be om lite mer genom att lägga till innerskänkel- ett stressmoment för Pila men som hon hanterade bra då jag gav direkt eftergift när hon gjorde minsta antydan till att böja sig. Testade att lägga någon mindre vändning på ridbanan ihop med att samla för sätet, det lyssnade hon jättefint på och bar upp sig för något steg.


Jag säger bara maken till häst får man sällan sitta på, så otroligt känslig för energier och vikthjälper! Kunde vända in från fyrkantsspåret genom att rikta min kropp och lägga lite vikt i inner stigbygel. Hon följde som en sked i varmt smör. Jämförelsevis med Goliath har hon en egen grundbalans, men som ändå är lätt att påverka. Vilken fantastiskt häst hon kommer bli, fina Pila!! När jag hoppat av henne hade hon det där uttrycket "Jag är bäst!" över sig, just som en häst ska få känna :)


På torsdag ser vi fram emot nästa ridtur!


         

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johanna

20 januari 2013 01:06

Roligt, vacker var hon.

irmelin

20 januari 2013 08:09

:-) Visst är hon snygg, mycket nacke för att vara sto!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se