Irmelin - den starka

Alla inlägg under november 2012

Av irmelin - 14 november 2012 12:12

Just nu händer det inte särdeles mycket på hästfronten, herrn fick en sko mindre efter i lördags då den hängde kvar i två spik. Snälla Jenny plockade fram sina verktyg och tog bort den så nu går han på tre och får ta det lugnt fram till på fredag när hovis kommer. Ska försöka hinna hämta hö också till helgen.


Är även inne i en period där jag vill lägga mer tid på familjen, ikväll ska till jag och maken faktiskt på bio. Tonårsfilmen nr 1 men vi har sett de andra och vill definitivt även se sista delen!

ANNONS
Av irmelin - 11 november 2012 09:04

Hade med mig kameran ut igår när jag och Jenny red. Även om man alltid spänner sig och presterar sämre när man blir filmad är det i varje fall lite kul att se hur det ser ut från marken. Goliath var betydligt lojare än tidigare, stod till och med och halvsov på stallgången. Tror det är det lite för varmt med 5 plus när han har full vintermundering.


Efter en sväng klättring upp i skogen tog vi oss ett pass nere på ridvolten och Goliath orkade inte riktigt bära sig så sökning och böjning var sisådär. Märktes även att han inte orkade sätta under sig vid skolor och vändningar. Vi fick helt enkelt jobba med det vi hade och jag passade på att pröva galoppfattningar från skritt då han var lite coolare. Lade upp planen; fatta från samlad skritt, gå mot en svag sluta, ge galoppsignal för ytterskänkel och muntligt. Vi fick till ett par riktigt trevliga fattningar innan han blev lite taggad och jag hade svårt att bara sitta kvar i sadeln och jobba med galoppsprången uppåt istället för framåt. Traven efter fattningarn var riktigt riktigt trevlig där han var helt lätt och bar sig med stort steg.


När vi sen skulle fastna på film blev det givetvis inte samma fria trav och jag tog fattningen ur trav, syns att han blir kort och inte vill länga sig framåt nedåt ordentligt. Men men....vi är med i alla fall :)  

ANNONS
Av irmelin - 7 november 2012 20:46

Ikväll har lilla hästen haft pallträning ute på stallplanen. Nu när han varit inne i en pigghetsperiod vill han gärna ha bråttom iväg vid uppsittning. Därför ville jag testa en av alla metoder, trots att den innehåller godisbelöning. Jag belönar hellre muntligt och med eftergift, men tänkte för en gångs skull ge godis en chans. Började med att bara ställa pallen, vända in huvudet o belöna med godis om han stod helt stilla. Gick iväg några meter och gjorde om alltihop, utökade med att stå på pallen, sätta foten i stigbygeln och slutligen sitta upp. Om han flyttade på sig ignorerade jag , gick iväg och började om igen. Efter bara ett par försök syod han snällt och fint. Satt av och sen in o sadla av. Har man vatit duktig får man rast :-)

Av irmelin - 6 november 2012 20:56

Jag köpte ju en sadelgjord på hastnet innan helgen, tjejen skickade den igår och mailade att jag borde ha den i slutet av veckan. Idag kom den - tackar posten!

Av irmelin - 6 november 2012 12:30

Det är ju tur att man kan ändra sig, många gånger, hehe, för av lite olika anledningar åker det på skor på herr häst igen. De hade tydligen snösulor på djurbutiken i stan och brodd har jag redan hemma så nu är vi förberedda för vinterskoning.


Igår var det verkning av söta araben som flyttat från stallet. Han skötte sig fint även om han som unghäst tyckte att det tog lite för lång tid och bara ville uppmärksamma mig på det vid ett tillfälle :)


Efteråt hann jag med min egen också, han fick sig ett kortpass från marken där vi lade fokus på galoppfattningar från skritt. Han behöver lägga mer vikt på bakdelen i fattningen så att han tänker uppåt och inte framåt, därav valet av gångart. Första fattningarna var ju så himla skoj så han lattjade lite, sen skärpte han sig och fick till det riktigt bra. Det gäller att hålla i galoppträningen bara för att han ska både orka och komma ihåg själva tekniken.Av irmelin - 5 november 2012 21:29

Ni måste ju bara spana in den här rackarns snygga hästen! Av märket, min favoritras, welsh cob. De gånger jag har sett en häst av rasen har jag blivit alldeles begaistrad.


http://www.welshcob.se/nisse.htmAv irmelin - 5 november 2012 08:49

Jag kan inte annat än att vara stolt över min duktiga medryttare och häst efter gårdagen! Jag började från steg 1 kring hästens utbildning enligt den akademiska ridkonsten och ekipaget fick arbeta i skritt med att hitta böjning, sökning och att hästen ska svinga in med sina bakben under sig. Vi gick vidare till att hitta hjälpgivningen för att flytta hästen inåt och utåt på voltspåret och vända igenom volten. Mot slutet fick de hitta böjningen på rakt spår samt försöka sig på en liten samling i skritt.


Åsa hade fullt upp med att lista ut hur kroppen inverkar på hästen och det var härligt att se hur bit för bit föll på plats! Fick en sån klockren kommentar; varför rider inte alla på det här viset?!


Tja..varför gör inte alla det ;)


Vi var väldigt nöjda med oss alla tre när vi tog oss tillbaka till stallet, och det med rätta!

Av irmelin - 4 november 2012 14:15

På förmiddagen var ju jag och sonen på hoppträning och kikade när Anette och Arda susade runt. Eller ja, de var nog det ekipage som susade minst bland alla unghästarna. Det märks att olika ekipage har olika grund att stå på när det gäller ridning och utbildning... Anette fick flera lovord både från tränaren och folk på läktaren och det är hon verkligen värd!!


Det var inte utan att jag själv blev lite hoppsugen, tror nog att lille herr Goliath skulle ta sig över och genom de där kombinationerna också om han fick chansen. Han ställer upp på det mesta utan krångel! Här i eftermiddag får han ställa upp för ar-träning när Åsa ska rida och jag coacha. Förhoppningsvis håller han sig lite coolare idag efter gårdagens tur. Annars är jag ju den som anser att det ankommer på ryttaren om hästen kan finna ro och harmoni...även om det sitter långt inne.


Kollade i kalendern och insåg att skorna faktiskt kan sitta på ett par veckor till, de är dessutom inte så slitna att de vill trilla av och vi ska ju inte göra det alltför besvärligt för oss när vi ska plocka av dem heller. Det är ju lite lättare om de samarbetar, så att säga :)


Kanske dags att ta en macka och sen dra på sig stallkläderna!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se