Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 17 november 2012

Härlig input

Av irmelin - 17 november 2012 09:46

Jag hade hovis på besök igår kväll och hon gav mig både inspiration och kloka råd. Hon håller på med NH och verkar väldigt duktig med sina hästar, hon var även super med Goliath som trivs allra bäst med att få stå lös på gången med repet i backen under tiden som man skor precis som vid den vardagliga omsorgen. Jättekul att se hur hon också kunde connecta med G genom att be honom ta ett steg fram eller bak när det behövdes, han lyssnade och frågade - hon gav svar med eftergift. Så ska en verkning gå till - lugn häst som står och rycker avslappnat med underläppen.


Vi pratade även en del om att rida med repgrimma och eftersom jag inte gjort det så ofta och det var senast i somras, tog jag helt sonika ett kort pass här på morgonen idag. Goliath var lite ohörsam och framåt första minutrarna men genom att flytta framdel och bakdel med korta intervaller var han snart med mig. Gick in på volten och hittade bitvis sökning och böjning, lite svårare när man inte är van vid vilka effekter materialet ger. Flyttade inåt och utåt, gjorde finfina skänkelvikningar som även fick närma sig sideways mot slutet. Tog upp små travsträckor, hitta formen igen och lugnet. Tog upp ett par galoppfattningar, bara några språng och sen vila i halt. Bröt den lilla stressen som ville komma upp till ytan genom att flytta fram/bakdel och sen en fattning igen.


Han skötte sig fantastiskt bra måste jag säga, det här GILLAR han!!


Gammal bild...

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se