Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2012

Herr Piggelin

Av irmelin - 31 oktober 2012 14:18

...ska få lufta galoppsprången här i eftermiddag. Tänkte slänga på grejerna så fort jag bara kan så att vi får komma ut innan det blir mörkt. Sen tar vi en raid runt på ängarna där vi får plats med galoppen. Låg och funderade på det där i går kväll.... Han blir ju helt tossig när vi ska fatta från traven, det blir så lätt att han tar till tölt när han spänner sig och bara vill explodera. Så hur ska jag göra istället...ja, vi får väl använda den där powern genom att fatta från skritt istället. Bara att testa!


Sen går jag och lurar på om jag ska dra av skorna på honom och införskaffa mig boots runt om istället. Samvetet mår INTE bra av att se hur den oflexibla skon inverkar på hovarna. Samtidigt måste han ha någon form av hovskydd när han inte fixar underlaget och broddbara boots som även kommer klara halkan skulle vara fint. Har kikat på gloves och glove wide som borde vara en bättre modell än Trail och Fusion som vi haft tidigare och som i slutändan inte funkat då de inte räcker till runt om kronranden och karleden. 
ANNONS
 
Ingen bild

johanna

1 november 2012 14:49

Jag skulle rekommendera dom som också har ett spänne framme på hoven! Dom sitter verkligen på hoven ! Sen har jag inte testat dom på bilden, men jag ser ingen anledning till att ännu ett spänne skulle vara något negativt :)

irmelin

2 november 2012 10:47

Har kikat på de också, men ju mindre småkrafs desto bättre tänker jag. Sen beror det så klart på om gloven passar Gs hovform, annars kanske det kan bli ett par Epic då det finns lite mer att ställa in.

 
Linnea

Linnea

6 november 2012 15:43

Min stallkompis beställde epic och är supernöjd med dem. Själv kör jag cavallo men efter att hästen ändrat hovform efter två år som barfota så måste jag skaffa ett annat märke, han ligger precis mellan strl 5 och 6 på cavallos sportboots. Om han är öm i fötterna kanske du måste ändra verkningsstrategi? Fick själv göra det nämligen och hästen blev mycket bättre från ömheten som kom och gick under ungefär 1 års tid. Idag funkar han kanonbra. :)

http://meiam.blogg.se

irmelin

6 november 2012 20:49

Tack för tipset!Har gått i dessa tankar själv.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se