Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2012

Update

Av irmelin - 28 oktober 2012 09:10

Nu när det blir inlägg rätt sällan får det bli en liten sammanbakning av allt möjligt som har hänt. Vi hade till exempel min familj på besök förra helgen, mycket trevligt och efterlängtat besök!


 


Det regnade mest hela helgen så förutom några timmar på Kupolen sprang vi en snabbrunda utomhus för att spana in strutsar i Borlänge.


 


Jacob hade nog en väldigt trevlig helg, han fick både äta kexchoklad och god efterätt...han såg ut därefter :)


   


Fina prinsen!


 


Herr Häst är inne i någon slags speedperiod, han är så pigg så det sprutar ur öronen. När vi red på ridvolten igår blev det direkt till att sysselsätta hjärnan genom att byta övning titt som tätt och be honom flytta på benen. Traven blev därför riktigt lugn och trevlig efter skritten och han fick jobba på mer med skolorna än vanligt. Märks att han blir starkare och säkrare! Jag hade egentligen planerat galoppfattningsarbete och smög in fattningar lite hipp som happ. Det var dock lättare sagt än gjort för galopp betydde tydligen bara 'strunta i ryttarens hjälper och varsågod att explodera'. Den reaktion tyckte piloten inte var godkänd på något vis så det blev stopp och försöka hitta tillbaka till traven igen och distrahera med andra övningar innan vi smög in galopp igen. Man skulle kunna säga att galoppen var helt hopplös, jag lyckades väl få en bra fattning och något som nästan skulle kunna klassas som galopp ett halvt varv på volten....men sen var det bara att lägga ner. Fick försöka hitta tillbaka till en ren travtakt i lugnt tempo och så lade vi ner det där med galopp. Man måste inse när det finns goda möjligheter att lyckas och det är värt att fortsätta jobbet, eller om det är dags att bara lägga ner och ägna sig åt något annat. Igår var det det sistnämnda som var aktuellt. Får helt enkelt jobba med galoppen på uteritterna ett litet tag tills höst/vinterkylan inte ger herr Häst såna här känslor :)


 Herr Häst och till höger i bild, mitt hus, ganska nice va?!

 

Vy från stallet på söndagmorgon...

Och en ny frisyr har jag äntligen fått! Rätt nöjd efter att få ha fixat det själv.

 

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

29 oktober 2012 08:44

Jättefin frisyr!
Ja jag vet inte alls vad det är med vallackerna i år...verkar som att alla är höstknäppa? Vargen var så arg så arg här en dag att han sparkade när jag borstade honom i svansen & bara ville skena när jag red (han som är världens snällaste normalt att båda hantera & rida)...han hade ju några sådana här dagar förra månaden också....en bekants häst han tror han är hingst och springer med svansen i vädret förbi ston så hon inte kan rida alls...

http://walkyria.blogg.se

irmelin

29 oktober 2012 12:02

Tack :)
Ja man blir ju alldeles knäpp på häststackaren, fast man vet att han inte kan rå för det. Men det känns som att det kvittar hur mycket man rider för det är ändå inte nog, efter fem minuters skrittpaus är han lika pigg igen. Hoppas det lugnar sig snart :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se