Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 16 september 2012

Stallpysslardag

Av irmelin - 16 september 2012 07:08

Det blev en riktig stalldag igår! Först hämtade jag hö borta i Löa, fick tyvärr inte med mig så mycket för det fanns inga stora släp kvar där jag hyr. De hade dessutom höjt priset så jag får nog försöka ordna släp nån annanstans nästa gång. Kånkade i varje fall upp 30 balar uppför logtrappan så några dagar ska väl höet räcka.


När jag ändå hade tid rengjorde jag vattenkaren ute i hagen ordentligt och krattade ihop och mockade upp 7 kärror hästbajs. Det blir en hel del bajs efter de där pållarna om man säger så....


Fick svar på höanalysen här i veckan. Den låg givetvis lite lågt i protein men enligt foderprogramsberäkningarna ska det räcka åt Goliath. På mineralsidan var allt ok, behöver bara ett selentillskott. Så i början av hösten kommer herrn äta 14kg hö, ca 4-5 kg halm för att täcka tuggbehovet och sen mineraltillskottet. Jag har varit en sån som fodrarmed ögat tidigare, men det känns verkligen bra mycket tryggare med en analys. Dessutom slipper man ge kraftfoder och mineralfoder helt i onödan.


Jag är även i tagen att få tag på en hovis som kan slå på G flapsula med tåsko runt om. Han har visat för stor ömhet här sista tiden och ska vi kunna motionera bort tjockismagen så behöver han ett par dojjor som håller för tempo på grusvägarna. Min åsikt är fortfarande att barfota är bäst, men man måste se till vad individen behöver för stunden och inte stirra sig blind på bara det ena eller andra.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marre

16 september 2012 21:59

Älskar ditt sunda förnuft runt hästeriet:)

irmelin

17 september 2012 07:20

Du är gullig du :) Längtar tills du kommer hit!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se