Irmelin - den starka

Alla inlägg under augusti 2012

Av irmelin - 6 augusti 2012 16:00

Som några av er kanske vet har jag letat plats åt min häst inför hösten, givetvis lösdrift eftersom Goliath trivs bäst ute och det funkar bra för mig själv också. Det är dessvärre inte helt lätt att hitta på någonstans att ha sin häst, speciellt inte när man vill ha den nära och man bor "i stan". Stallen är fulla och det är just stall - inte lösdrift.


Här om dagen var jag ute med barnvagnen för att gå till Goliath med mineraler. Jag passerade som vanligt det röda lilla huset med tillhörande stall som ligger precis på andra sidan cykelbanan sett från min tomt. Tjejen som bor där satt på trappen och när vi hejade på varann kom hon fram till oss för att prata. Jag passade på att fråga om hon har ett par lösa skaklar att låna ut eftersom vi ska försöka köra in Goliath ordentligt. Det skulle hon nog kunna ha.... Sen frågade hon mig om jag och araben som Goliath går med skulle vara intresserade av två lösdriftsplatser hos henne i höst...!! Jag blev alldeles paff. Hon tog med mig på en rundvisning av hage, ligghall, stall, sadelkammare och höloft. Inte för att jag egentligen hade behövt kika på det för i tanken hade jag redan tackat ja   


Så till hösten kommer min rara häst gå 20 meter från tomtgränsen och jag kommer kunna titta på honom från fönstren på övervåningen. Lycka!!


   

Av irmelin - 5 augusti 2012 21:45

Igår fyllde det lilla hjärtat sitt första år här på jorden och han blir härligare och härligare för varje dag som går! Vi firade med kalas så klart, en egen tårta fick han att smaska på och roliga presenter. Min fina unge....   


Han tog dessutom sitt allra första steg ute på gräsmattan, hej å hå!


Sen kan han ju alltid imponera med sitt visslande :)


                 


Vi vuxna fick också tårta, en rätt mäktig sådan som jag och maken fortfarande försöker käka upp :)

Av irmelin - 3 augusti 2012 13:01

Jag hade enligt mitt eget tycke en riktigt härlig dag igår. På lunchen gick jag alltså ut och tömkörde Goliath i selen och allt gick väldigt smärtfritt. Han är en smart häst den där och hetsar inte upp sig i onödan (nästan aldrig iaf). Vi var ute i drygt 45 minuter runt en tjärn och travade även på en hel del, fast korta bitar eftersom mitt flås inte går att jämföra med hästens :)


         


Senare på eftermiddagen for jag och Jacob till min kompis Anette för att för första gången rida hennes häst Arda. Fröken Arda är en riktig skönhet men var för dagen seg som kola. Hon var dock otroligt följsam och hade väldigt bra egenbalans och det var häftigt att rida en helt annan typ av häst mot vad man har där hemma. Att hon faktiskt är storhäst på dryga 155 cm glömde jag av så fort jag kom upp i sadeln och efter några minuter var det inte ens läskigt att rida någon annan än Goliath heller. Väldigt givande att få rida Arda och eftersom jag och Anette bombarderade varann med dressyrtankar - som vanligt - kom vi faktiskt fram till lite intressanta grejer som hjälper oss i ridningen.


       


Nu har jag förresten beställt hem en bred kortbrösta och en ny bukgjord till selen. Beställde från Färjestads travshop som hade mycket överkomliga priser till vad jag tycker verkar vara samma kvalitet. Jag har även mailats med tjejen som körde mig och maken på vårt bröllop. Hon är nämligen så snäll att hon ska hjälpa mig med körningen av Goliath och har redan kommit med en massa bra råd om både utrustning och tömkörningen.


Spännande grejer!!

Av irmelin - 2 augusti 2012 11:47

När jag och Jacob var nere hos mina föräldrar passade jag på att följa med en kompis och hennes nordis ut på en körtur. Jag har tyckt att det känns lite konstigt att sitta bakom hästen och inte ovanpå, men Linus som hästen heter visade att det kan vara hur tryggt som helst! Han lunkade och travade på stadig som en klippa och jag njöt i fulla drag. Det var ju heller inte helt fel att kunna sitta och prata med Marre under hela turen :)


Jag blev helt enkelt väldigt motiverad till att köra Goliath som faktiskt är satt för vagn för ett par år sen av sin tidigare ägare. Han var tydligen hur cool som helst - som han alltid är, så det ska nog inte vara en omöjlighet att kunna köra honom. Jag fick med en remsele på köpet och med en ny bukgjord och inköp av en långbrösta ska vi kunna köra.


När det gäller vagn så får jag låna en rockard på bilaxel av snällaste Anna för att testa. Sen är tanken att köpa en lätt rockard på typ mopedhjul om allt går som det ska.


Efter lunch ska jag ut och sela på Goliath och tömköra en sväng, det är han åtminstone helt van vid.


Såhär underbart hade jag det nere i Västergötland!


         

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards