Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 30 juli 2012

Badat

Av irmelin - 30 juli 2012 18:32

...med hästen! I går kväll kom Goliaths bästa kompis tillbaka och det rådde totalt lugn i hagen när de fick återse varann - härligt :) Jag och Elin tog givetvis en ridtur ihop idag och vägen bar ner till sjön i värmen. Goliath som uppenbarligen är en riktig sjöhäst var lite undrande eftersom det låg en båtbrygga alldeles vid strandkanten. Folket på bryggan hade som tur var inget alls emot att underhållas av två plaskande hästar så vi kunde rida runt i vattnet en stund.


Vi red sen vidare upp i skogen och trampade runt och klättrade på mjuk mossa och granbarr. Det var längesen jag red i den delen av skogen och det var riktigt mysigt!


Två - tre gånger om året brukar jag rida på tränsbett och idag var en sådan dag. Goliath har velat gå med huvudet så långt ner som möjligt nu ett tag och även om jag vill ha sökning nedåt-framåt får han inte hamna som han gör ibland nu med all tyngd på frambenen och bakbenen släpandes långt efter. Herrn på tränsbett är dock lite intressant för han kan bli väldigt stum och hård om man inte lösgör och vibrerar i bettet. Ett par gånger ville han inte lyssna på mina vibrationer men vid flera andra tillfällen gick det däremot jättefint. Vi kom till en fin böjning i båda sidor, jag kunde koppla på bakbenens kraft och på hemvägen tog vi en samlad trav med ett litet tänk mot halva steg. Såna gånger är det ren lycka att sitta på honom....!


         

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se