Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 29 juli 2012

Mitt i prick

Av irmelin - 29 juli 2012 12:30

Jag och Goliath lyckades precis pricka in en rejäl regnskur igår när vi red bort till ridvolten. Vi fick helt sonika parkera under en björk i väntan på att det iskalla regnet skulle avta. Goliath hade dock hunnit svalka av sig på egen hand redan innan jag hämtade in honom....


Tydligen har jag glömt upplysa min kära häst om att hans hage slutar vid björken....


           


Han kom i alla fall snällt upp när matte lockade med mineralpåsen :)


När regnskuren avtagit fick vi oss ett litet dressyrpass och Goliath var riktigt sommarloj så vi fick jobba en del med att han verkligen skulle kliva på framåt och använda påskjutet för att alls ha något att laborera med. Just nu rider jag ju inga konstiga figurer utan enkla omformning. Lade till omformning genom längning vid vändning genom volten. Övningen går ut på att jag länger yttertygeln och formar om genom att hästen kan kliva på med bakdelen till den nya böjningen. Några gånger gick det riktigt fint, det hänger mest på att föraren ska strukturera upp sina hjälper och inte störa balansen.


Vi lade även mycket vikt på travarbetet och fick även där få honom att verkligen kliva på framåt. Jag red lite mera lätt för att ge ryggen utrymme och efter en stund slappnade han av bättre. Formade min kropp lite olika för att testa hur jag inverkar på böjningen i just traven och jag kom fram till att jag faktiskt behöver forma mig i lite mer böjning för att Goliath ska hitta balansen och en för honom lagom böjning.


Fortfarande sommarmage- så klart, men inte lika smällfet som förut!


 

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

29 juli 2012 16:26

Bara han inte simmar iväg för dig ;)

http://walkyria.blogg.se

irmelin

29 juli 2012 16:49

Närå, han vill bara åt den goda vassen som växer i kanten :-)

 
Johanna

Johanna

30 juli 2012 10:37

Tack, dag 6 i soffan känns inte sådär jättekul! :(

http://walkyria.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se