Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 2 juli 2012

Härlig ridtur

Av irmelin - 2 juli 2012 17:41

Det hinner inte bli så mycket bloggande nu när jag börjat jobba igen så ni får nöja er med det lilla som dyker upp :)


Vi hade i varje fall en trevlig midsommarhelg hemma i Västergötland och nu i helgen var delar av familjen här uppe hos oss och hälsade på. Mina 3 och 5 åriga syskonbarn fick passa på att rida på Goliath och han skötte sig storartat, stod och halvsov när killarna borstade och bara lunkade på i godan ro när de red.


Idag fick jag själv äntligen mig ett ridpass, dessutom i sällskap av Elin och Dippis - dubbelt så kul med andra ord. Vi stannade till en stund vid ridvolten först där jag undersökte böjningen. Jag upplever att jag ibland behöver böja G ganska mycket, mer än voltens böjning, för att få en bra böjning. Men eftersom vi även har en hel del jobb med vår balans är det lätt hänt att en ökad böjning försämrar vår balans. Så idag var jag nöjd med min inställning och provade vilken böjning som var rätt för dagen. Jag kan också känna att han har svårt med sökningen vissa dagar och får lite hjälp med detta om jag rider i en ökad böjning. Nu lät jag hur som helst böjningen följa volten och fick både en bra böjning och bra balans. Jag får nog lura lite till på det där....har kanske bara lagt mig till med en dålig ovana att böja mer än vad som behövs?


Vi red även skolorna på både rakt och böjt spår. Rakt spår var lite klurigt, det var längesen vi tränade det och nu har vi inget staket att stötta oss mot. I slutan på volt fick jag flera gånger den där fina känslan av att föra hästen runt precis som vi tränat på under clinicen. Det tar sig! Avslutade med lite godkänd trav. Jag red förresten på hacket med dubbla tyglar i kapsonringarna och den här gången undgick G att krypa bakom lod pga hacket. Tja...ett riktigt bra pass måste jag säga. 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

2 juli 2012 21:06

Trevligt med uppdatering :)

http://walkyria.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se