Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 20 juni 2012

CD-kurs

Av irmelin - 20 juni 2012 11:54

Full rulle här nu när jag börjat jobba heltid igen efter en mycket behaglig mamma-ledighet! Nu får pappa äran att ta hand om finaste sonen istället och det går självklart precis lika bra :)


I söndags var vi ju iväg på Christofer-kurs i Grangärde. Hästen klev rakt på transporten både dit och hem och stod som ett ljus inne i stallet med både gamla och nya bekantskaper. Det är verkligen skönt att ha en häst som uppför sig som han gör när man åker iväg såhär. Själva träningen gav som vanligt otroligt mycket och kan sammanfattas med att vi ska fortsätta utveckla grundarbetet så att övningarna verkligen stärker Goliaths kropp. Efter att ha haft mycket fokus på innertygel för att få till böjning ska vi nu bort från den och verkligen fylla ut och söka till yttertygeln. Bra och enkla övningar som att byta varv och minska volten för ytter.


Jobbade mycket med våra slutor på volt där jag haft svårt för att först sätta mig i balans och låta placeringen styra slutan istället för att ta skänkeln till hjälp. Jag ska även ta med mig känslan jag har hittat i skrittpiruetten där jag för runt Goliaths ytterbog för yttertygel istället för att jag knuffar runt honom. Ytter framben måste placeras snett inåt och inte utåt. Mot slutet gick det riktigt bra och vi fick en bra mjukhet och ett flyt i slutan.


Christofer poängterade att jag ska ha som mål att förbättra gångarterna och behålla schwunget från bakbenen. Goliath blir lätt spänd, tar olika långa steg med bak eller bara väldigt korta. Traven är lite svår att plocka fram men den är riktigt bra när vi kommer till en bra takt. I samlingen blir det än tydligare att vi måste bibehålla framåtbjudningen så att han svingar in med bakbenen under sig. I travskolorna är det bättre att vi bara flyttar litegrann för att behålla kvaliteten än att det blir mycket men i obalans.


Det är helt enkelt dags att höja kvaliteten ett snäpp! Vi fick flera värmande kommentarer om att vi har utvecklats sen sist och jag tänker ta åt mig av det istället för att känna tyngden av hur mycket jobb vi har framför oss.


C tyckte även att vi snart skulle börja träna lite på enhandsfattning just för att jag behöver bli med medveten om hur jag för hästen för tyglarna.  Hoppas Anna kan hjälpa mig med det!
 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

20 juni 2012 17:52

Kul med kurs & kul att du är nöjd! :)
Enhandsfattningen lär man sig väldigt fort.

http://walkyria.blogg.se

irmelin

21 juni 2012 12:50

Du kan få komma hit och lära mig enhandsfattning ;)

 
Irene

Irene

25 juni 2012 21:12

Kul med träning! :D Som du säger, är ju både och- man blir glad av att ha utvecklats och sen är det nya tag inför det man vill utveckla mer!

http://tabbe.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se