Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 juni 2012

Beställt

Av irmelin - 13 juni 2012 12:25

Jag gillar ju uttrycket "less is more" och en dröm jag har är att kunna rida dressyr (alltså göra allt det vi gör med bett) utan någon som helst huvudlag på hästen. Dit är dock vägen lång men nu tänkte jag ta ett steg närmare drömmen och har beställt en ny repgrimma. Den gamla jag har är en billighetsgrej för 60 spänn, tjockt rep och för stor kring hakan. Istället kommer snart den här på posten:Den har ringar för tyglar vid nosdelen och ger lite mer precision. Min tanke är att ha kapsontyglarna i ringarna och knyta det långa NH repet som tygel i öglorna under hakan. Då kan jag variera min inverkan efter behov. Färgen blir röd och dessutom bad jag om att få dubbla knutar på nosdelen då G. kan bli lite stark och knutarna ger ett större tryck vid en förhållning. Grimman är beställd från www.naturhästen.se


Ser verkligen fram emot att få hem den!!


Lite inspiration....
 
ANNONS
 
Olivia

Olivia

13 juni 2012 20:53

När jag rider i repgrimman så fungerar det inte alls att ha tyglar på sidan. Madde blir som ställd och "tryckandes", däremot om man har rep under som du säger så känns det mycket bättre för oss och att man "styr" med trycket från tygeln på halsen. Sedan får man också tyngden lite under och min Madde har lättare för att söka sig mer framåt ner när man tar en liten förhållning. Spännande att läsa hur det går för er!

Btw, jag snor filmen! Fantastiskt...

http://vivanolivia.blogg.se

irmelin

14 juni 2012 08:37

Intressant! Det ska verkligen bli spännande att testa och jag tänker mig att det borde vara lättare att få hjälp med böjningen av sidoringarna. Samtidigt är Goliath också riden så att man styr med tygeln mot halsen och det vi behöver utveckla är att hålla böjningen genom min sits. Så på så sätt hoppas jag öva upp min inverkan av just sitsen då man inte kan "fuska" genom att ta ledande tygeltag. MEN skulle jag behöva hjälpa honom och visa vägen kan jag ta i sidoringarnas tygel eftersom jag tänker mig att rida med dubbla tyglar i dressyren.

Har du kikat på de andra filmerna jag lade in under rubriken Karen Rohlf? I ett av klippen rider hon en unghäst (skimmel på ridbanan) och där syns det tydligt hur hon använder tyglarna i sidoringar för att leda hästen som en påminnelse om vägvalet och sen ger hon hästen ansvaret att hålla balansen och finna sin stabilitet. Gillade verkligen den ridningen med tanken om att det är hästens ansvar att hålla det tänkta mönstret precis som t.ex i cirkling game där hästen ska hålla volten utan att dra i repet och hålla samma tempo och takt på egen hand. Det gäller ju faktiskt i ridningen också, man ger hästen ett ansvar och ska inte behöva sitta och påminna och korrigera i varje steg. Det gav mig verkligen en tankeställare!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se