Irmelin - den starka

Alla inlägg under maj 2012

Av irmelin - 19 maj 2012 08:19

Equine Fusion Ultra Red


Av irmelin - 17 maj 2012 21:13

Av någon oförklarlig anledning så har vår familj varit rejält trötta idag. Sonen sov i och för sig bara en timma på lunchen och maken sov inte många timmar i natt...men jag har egentligen inget direkt att skylla på. Helt uppenbarligen var jag i varje fall trött för när jag nattade prinsen här ikväll vid halv åtta (vi körde den stensäkra metoden där han ligger bredvid mig i sängen och håller mig i handen) och efter fyrtio minuter kom maken upp och undrade vart jag hade tagit vägen. Mjo...jag hade visst somnat jag också  


På morgonen drog jag och Goliath iväg på en rejäl tur, tror det blev runt 14 km om mätningen på eniro stämmer. Vi var utei lite drygt två timmar och passade på att trava på och galoppera där underlaget tillät. Hade sadeln på för en gångs skull så att han skulle få sträcka ut i gångarterna. Han bjöd så fint och var rätt piggelurvig emellanåt men vi hade så trevligt så! Fick två komplimanger av två olika kvinnor som var ute med sina hundar om vilken otroligt fin häst jag har. Jag kan ju inget annat än att hålla med  


Märktes dock att det är dags att införskaffa ett par nya boots igen. Sommarhalvåret med massa socker i gräset gör inte direkt underverk för hovarna....hade hoppas på att han skulle klara sig utan och det kanske han egentligen skulle göra. Men då skulle jag behöva rida två timmar sju dagar i veckan för att hålla igång och även om viljan finns funkar det inte rent praktiskt. I nuläget funkar skogsstigar och gräsunderlag utan några problem, asfalt helt okej men på grus vill han gärna gå och spänna sig och så ska vi inte ha det!


Familjen har hunnit med en tur till badhuset också! Jacob var lite trött men plaskade på och uppskattade besöket. Den här gången tog jag hand om honom vid omklädningen och lillskrutten skötte sig perfekt. Han är lite småskeptisk till duschen men tar man det bara lugnt och i hans takt så funkar det fint.


Efter badet for vi hem till svärföräldrarna på fika och fick jättegod kardemummakaka. Jacob som allra mest bara ålar med ilfart passade på att krypa några steg emellanåt när han skulle få fatt på husets hund Wilma. Svärmor skulle åka iväg och handla så i slog våra ärenden ihop och for en runda till MM. Nu har vi gottat oss här hemma med pastasallad a la pest, chips - gröna äpplen -dipp och choklad. Sen får man skylla sig själv att man åker på magkatarren ALLAN med svimkänningar, känselbortfall i händerna och panikont i magen. Sånt är livet...


Imorrn bär det eventuellt av till Borlänge för en shoppingsväng och på sena eftermiddagen kommer bästa Anette på filmtajm!  

Av irmelin - 16 maj 2012 10:03

Jag tror minsann att jag har lagt in det här förut, men eftersom det tog ett tag att leta reda på rätt inlägg så kommer det igen. Jag har planer på att köpa mig en riktigt bra repgrimma, eventuellt med dubbla knutar på nosdelen, och börja använda ett naturale hackamore på Goliath. Han gillar "less is more" och lika gör jag :) Rep har jag redan så det gäller bara att lära sig själva knuten i länken här nedan!


http://lycklighast.wordpress.com/2012/02/15/gor-ditt-eget-natural-hackamore/


Bild lånad från länken.




Av irmelin - 15 maj 2012 12:36

Eftersom jag kände mig lite frustrerad efter det tidigare inlägget bestämde jag mig för att banne mig göra slag i saken med en annan grej som jag till och med planerat genomföra. Lunchpromenader med häst och barnvagn. Jag har varit ute några gånger tidigare men tanken var ju att få in det som daglig rutin.


Sagt och gjort, hämtade hästen i hagen och drog iväg med en snart sovande bebis i vagnen. Goliath tycker inte det är så värst spännande att bara gå och gå och gå....så nu tänkte jag på Olivias inlägg om att motivera sin häst. Min häst är motiverad av stora gröna grästuvor och av att det händer grejer hela tiden. Därför såg hans matte till att med jämna mellanrum stanna till och beta någpn minut vid de smaskigaste tuvorna. Han fick dessutom inte bara dra ner huvudet när det passade utan skulle först göra halt och invänta att jag bjöd honom längre rep för att beta. Annars bäddar man för en mindre kul dragkamp.... På sista halvan hem dristade jag mig till att lägga in travsnuttar. Jag kom flåsandes efter barnvagnen och Goliath travade med mulen i backen. Glad häst i varje fall!


I början av promenaden hade jag typ följe av ett tyskt äldre par. De log och skrattade gott åt mig och kunde inte låta bli att kommentera: Vi har sett barnvagnar och hundar, men aldrig barnvagn och häst! Snart hemma traskade vi förbi ett av mina dagisbarns hus och där öppnades dörren och både tjejen och hennes trevliga pappa kikade ut. Pratade en liten stund och jag bjöd in dem ner till hästhagarna någon dag eftersom jag vet att tjejen gillar hästar.


Nu har jag stoppat i mig lunchen och hoppas att sonen tänker sova ett tag till. Jag är änna trött  


   


Augusti förra året...Jacob bara en vecka gammal och redan ute på hästtur!

Av irmelin - 15 maj 2012 09:38

Ibland undrar man vad man håller på med....vad som är viktigt....vilka drömmar har man egentligen...och varför ser man inte till att genomföra dem?


Just nu går jag och funderar på jobb. Jag gillar mitt jobb, i varje fall stora delar av det. Jag tycker om kommunikationen och samspelet med människor - gärna den yngre skaran. Tänk bara om jag kunde ha kombinerat den delen med mitt enorma intresser för hästar....det naturliga...hästars välgörande förmåga på oss människor. När jag utbildade mig läste jag specialpedagogik och har även arbetat som s.k resurs till ett barn. Jag gillar utmaningen i att vrida och vända ut och in på mig själv som ett verktyg för denna persons egen utveckling. Precis som du gör i kommunikationen med en häst.


Det finns något som heter Hästunderstödd terapi ...ridterapi....och det är mitt Drömyrke.


Utbildningen går på distans, halvfart nere på Malmös högskola.


Hästunderstödd terapi är på framfart, det finns flera projekt som syftar till att utöka kunskapen och samarbetet mellan vård och omsorg och ridterapin. Jag såg någon tidningsartikel om att Dalarna eventuellt skulle ha fått bidrag kring detta arbete.


Mitt intresse...naturlig hästhantering...den akademiska ridkonsten (gymnastisk uppbyggnad för hästen)...parelli....allt går i samklang med vad ridterapi handlar om.


Skulle jag våga ta steget till att uppfylla min dröm? Skulle jag få ihop det rent praktiskt och ekonomiskt?


Drömma kan man alltid!


lånad bild från http://www.google.se/imgres?q=ridterapi&hl=sv&sa=X&biw=1336&bih=627&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=MvFIU7TcOx70YM:&imgrefurl=http://www.ridterapiforalla.se/ridterapi.html&docid=Afc9r4doBUS_dM&imgurl=http://www.ridterapiforalla.se/bilder/ridterapi_middle2.jpg&w=300&h=200&ei=zgqyT7SZFeT24QTUguGqCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=269&vpy=260&dur=865&hovh=160&hovw=240&tx=137&ty=104&sig=100283093218771102681&page=1&tbnh=129&tbnw=194&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:8,s:0,i:87



Av irmelin - 14 maj 2012 18:58

Ja jag är banne mig stolt över min häst! Idag blåste det halv storm medan min coola kille stod som en gjuten fura uppbunden i ett träd. Bredvid honom satt min söta bebis och småprotesterade emellanåt och regnskyddet på vagnen fladdrade för fulla muggar. Goliath kunde inte brytt sig mindre. Och när vi gick iväg mot ridvolten blev även Jacob nöjd med livet. Han härdas i tålamodets skola den gossen och han gör det med bravur. Framme vid ridvolten blev det en kort longering både i skritt och trav. Han släppte inte igenom ganaschen helt och hållet men fick godkänt på sökning och takt. Lade tyglarna över halsen och började med böjning på volten, sen gav jag signal till böjning utåt och kom in i en förvänd sluta. Vänster bak krävdes lite extra pill men nog satt den till slut! Just den behöver vi träna lite extra och nu när vi inte har något staket får man tänka ett varv extra för att hittaövningar som ger oss det vi behöver.Avslutade med travupptagning i samlad form vid handen. G skötte sig strålande, trampade igång och fick som belöning skjuta på lite mer de sista två stegen så att takten gynnas. Vi har kommit en bit på väg, jag och min fantastiske springare!

Av irmelin - 14 maj 2012 12:28

Det är inte konstigare än såhär... http://lycklighast.wordpress.com/2012/05/13/nagra-tankar/


Varför föds en häst med en sula, på undersidan av hoven, om den inte är till för att gå på? (som många hovslagare resonerar)
Varför föds nästan aldrig ett föl med ömma eller spruckna hovar? Men har några år senare skor fastspikade i sina hovar?
Varför skulle hästen födas med hovar den senare i livet inte kan gå på? Vilket annat djur gör det?

Jag tror det är väldigt få som faktiskt har gett sin häst en ärlig chans att få en väl fungerande barfotahov, med hjälp av en väl utbildad hovvårdare.

 

Av irmelin - 12 maj 2012 21:13

Tårdrypande...


http://bcove.me/t8imgqvz

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards