Irmelin - den starka

Alla inlägg under maj 2012

Av irmelin - 24 maj 2012 15:22

Ju mer jag tittar på hoven ju säkrare blir jag på att det helt enkelt är en hovböld som sett dagens ljus! Den har i så fall tagit lite drygt två veckor på sig att kika fram. Här får ni tre foton där jag ringat in utgångshålet samt ett litet hål som slitits fram på själva strålen. Hålet är som sagt rent och fint utan kladd och smuts.


   


Igår syntes inte det minsta spår av något sånt här utan bölden har alltså vandrat ut helt här under natten.  




Av irmelin - 24 maj 2012 12:54

Kan Goliaths mystiska "skada" ha varit en ofarlig hovböld? Nu när jag var ute på lunchen och kollade över hästarna så fann jag en fick strax vid strålen på vänster fram. Den såg torr och fin ut men den fanns definitivt inte där igår. Allt tyder på hovböld och eftersom hästar tenderar att visa upp sina skador diagonalt skulle det därför inte vara helt otroligt med hovböld på vänster fram och ett kortare steg på höger bak. OM det nu bara var en hovböld skulle ingen vara lyckligare än jag!! I min värld är nämligen hovbölder oftast helt ofarligt.


Vi fortsätter med promenaderna ett par dagar och testar att skritta uppsuttet sen för att kolla rörelsemönstret.



Av irmelin - 23 maj 2012 14:20

Nu blir det bildbomb big time! Men jag har gjort fotona klickbara så att era datorer inte ska bli överhettade :)



                                                                             



   


Av irmelin - 23 maj 2012 10:14

Jag har alltid undrat om det är mund eller bara mun i det uttrycket. Vet ni?


Hur som helst så tog jag och Jacob vara på den fina morgonen och gick ut till hästarna redan vid åtta-tiden. Det har varit mycket grubblande igår kväll och på morgonen över Goliaths skada. Igår kväll när jag var ut till honom tyckte jag mig känna en värme och lätt svullnad kring ytliga böjsenan på vänster framknä. Men idag när jag kände över honom gång på gång finns inte tillstymmelse till värme, svullnad eller ömhet på varken senor eller bakknän. När vi tog vår promenad på dryga halvtimman klev han på  som vanligt och trampade över lika mycket med båda bakhovarna. Nä jag vet inte....det blir hur som helst två veckors skrittpromenad med igångsättning i skritt rakt fram i lugn takt så får vi se vad han säger om det, min fina lilla häst. Jag masserade även in arnikaliniment på båda bakknäna och på framsenan och det tänker jag fortsätta med. Man ska ju även kyla vid en eventuell inflammation men det tycks han klara på egen hand. Alla fyra benen var blöta med lite "slamjord" på - herrn har tagit sig ett morgondopp i sjön  


Idag åkte så bootsen på ordentligt för första gången. Det var lite småpill med remmarna men inte så att det störde. Goliath som har rättkraftiga ben hade gärna fått ha ett par centimeter extra kardborre att fästa med, men det funkar och eftersom remmarna sluter om kring hoven så tror jag inte det är någon fara. Storleken var perfekt, hade två fina hovavtryck på exakt rätta stället efteråt. Och gruset som han hade bekymmer med att gå på innan var nu ingen match alls. Skönt!


       

Av irmelin - 22 maj 2012 12:14

Hästarna är i paradiset! I varje fall känns det så för deras ägare :) Pållarna strövar omkring på grönbete med sjöutsikt dagarna i ända, kommer ut på promenader och ridturer mest varje dag och både deras mattar och betesägaren tittar till dem kanske sammanlagt fem till tio gånger per dag för lite gull och pock. Inte så tokigt för en häst kan man tro!


                 


Strålarna tar sig så sakta...lamellränderna likaså. Men det är ett evigt jobb med motion och frekvent verkning.



Värre är att Goliath gått och dragit på sig någon typ av överansträning/streckning i höger bakknä. Det har kommit och gått som en liten ojämnhet under två veckors tid och de två sista dagarna har han visat det tydligare genom att ta kortare steg med högerbak. Han är inte öm eller varm någonstans, det syns inget i trav eller galopp, han skrittar normalt när han bara går i hagen. Ringde equiatrikern som jag hade ut här i våras och hon tyckte min idé om två veckors skrittpromenader för hand var bra. Blir det inte bättre (eller sämre under tiden) så får vi hälsa på veterinären. Jag använder också arnikaliniment som försiktigt masseras in på båda bakknäna. Håll en tumme för att det bara är något tillfälligt! 

   


Av irmelin - 22 maj 2012 11:50

Det är inte ofta man får förmånen att köra en väldrillad ponny! Men det var precis vad jag och Simbas ägare Anna gjorde i söndags. Det blev en härlig tur på väg och i skog med bettlöst och barfota.


           

Av irmelin - 22 maj 2012 10:56

Äntligen har jag gjort min första egna rabarberkräm, så mumsigt!! Jacob hjälpte mig ute i trädgården när vi kapade några stjälkar, allra bäst tyckte han nog om att slänga ut alla rabarbrarna på backen igen :)


                                                     


 

                                                  

     



Bonusbilder från McDonald's och från en promenad i vagnen!


   

    

Av irmelin - 19 maj 2012 18:15

Fyra timmars jobb avklarat! Spetta och slå ner stolp, sätta tråd och så mocka bajs. Inte så många spännande uppgifter kanske, men det var lika behagligt att gå och pula för det. Och hästarna är nöjda som få som nu gått över till en ny gräshage med en hel strandremsa vid ena långsidan. Hoppas att de inte får för sig att ta ett för djupt dopp ;)


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards