Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 23 maj 2012

Morgonstund har guld i mund

Av irmelin - 23 maj 2012 10:14

Jag har alltid undrat om det är mund eller bara mun i det uttrycket. Vet ni?


Hur som helst så tog jag och Jacob vara på den fina morgonen och gick ut till hästarna redan vid åtta-tiden. Det har varit mycket grubblande igår kväll och på morgonen över Goliaths skada. Igår kväll när jag var ut till honom tyckte jag mig känna en värme och lätt svullnad kring ytliga böjsenan på vänster framknä. Men idag när jag kände över honom gång på gång finns inte tillstymmelse till värme, svullnad eller ömhet på varken senor eller bakknän. När vi tog vår promenad på dryga halvtimman klev han på  som vanligt och trampade över lika mycket med båda bakhovarna. Nä jag vet inte....det blir hur som helst två veckors skrittpromenad med igångsättning i skritt rakt fram i lugn takt så får vi se vad han säger om det, min fina lilla häst. Jag masserade även in arnikaliniment på båda bakknäna och på framsenan och det tänker jag fortsätta med. Man ska ju även kyla vid en eventuell inflammation men det tycks han klara på egen hand. Alla fyra benen var blöta med lite "slamjord" på - herrn har tagit sig ett morgondopp i sjön  


Idag åkte så bootsen på ordentligt för första gången. Det var lite småpill med remmarna men inte så att det störde. Goliath som har rättkraftiga ben hade gärna fått ha ett par centimeter extra kardborre att fästa med, men det funkar och eftersom remmarna sluter om kring hoven så tror jag inte det är någon fara. Storleken var perfekt, hade två fina hovavtryck på exakt rätta stället efteråt. Och gruset som han hade bekymmer med att gå på innan var nu ingen match alls. Skönt!


       

 
ANNONS
 
Linda

Linda

23 maj 2012 11:14

Nej är han skadad =/? Vad tråkigt. Skönt ändå att det kändas lite bättre dagen därpå, hoppas det fortsätter så. Haha ser så lustigt ut med skor, det måste du ha fått mycket uppmärksamhet för :) Lilla Goliath!

Sv: Haha ja men det ska ju vara snyggt eller hur, det är ju inte så att man själv tar på sig rosa byxor med röd jacka ^^

http://www.mittangsull.blogg.se

irmelin

23 maj 2012 18:43

Ja "typ" skadad, i varje fall överansträngd någonstans men det känns lugnt i nuläget då han inte är varm, öm eller svullen någonstans och när jag gick med honom idag så har han lika övertramp på båda bak. Dock blir det vila och promenader för säkerhetsskull så att vad det nu är får läka ut.

Jo några kommentarer fick jag men det är ju inte så konstigt av icke-hästmänniskor som inte sett sånt förut. För hästfolk är det väl vad man är van vid, för min del och många jag känner är det inte det minsta konstigt utan det självklara valet att man har boots istället för järnskor:)

 
Johanna

Johanna

23 maj 2012 13:47

Boots är bästa uppfinningen för barfotabovar.
Jag gillar easyboots dom är nätta & sitter kanon.

http://walkyria.blogg.se

irmelin

23 maj 2012 18:36

Ja jag gillar verkligen boots, känns skönt att kunna använda dem som alternativ när hästen behöver extra skydd. Har kikat på EB Traditional som vinterskor...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se