Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 17 maj 2012

Tröttis

Av irmelin - 17 maj 2012 21:13

Av någon oförklarlig anledning så har vår familj varit rejält trötta idag. Sonen sov i och för sig bara en timma på lunchen och maken sov inte många timmar i natt...men jag har egentligen inget direkt att skylla på. Helt uppenbarligen var jag i varje fall trött för när jag nattade prinsen här ikväll vid halv åtta (vi körde den stensäkra metoden där han ligger bredvid mig i sängen och håller mig i handen) och efter fyrtio minuter kom maken upp och undrade vart jag hade tagit vägen. Mjo...jag hade visst somnat jag också  


På morgonen drog jag och Goliath iväg på en rejäl tur, tror det blev runt 14 km om mätningen på eniro stämmer. Vi var utei lite drygt två timmar och passade på att trava på och galoppera där underlaget tillät. Hade sadeln på för en gångs skull så att han skulle få sträcka ut i gångarterna. Han bjöd så fint och var rätt piggelurvig emellanåt men vi hade så trevligt så! Fick två komplimanger av två olika kvinnor som var ute med sina hundar om vilken otroligt fin häst jag har. Jag kan ju inget annat än att hålla med  


Märktes dock att det är dags att införskaffa ett par nya boots igen. Sommarhalvåret med massa socker i gräset gör inte direkt underverk för hovarna....hade hoppas på att han skulle klara sig utan och det kanske han egentligen skulle göra. Men då skulle jag behöva rida två timmar sju dagar i veckan för att hålla igång och även om viljan finns funkar det inte rent praktiskt. I nuläget funkar skogsstigar och gräsunderlag utan några problem, asfalt helt okej men på grus vill han gärna gå och spänna sig och så ska vi inte ha det!


Familjen har hunnit med en tur till badhuset också! Jacob var lite trött men plaskade på och uppskattade besöket. Den här gången tog jag hand om honom vid omklädningen och lillskrutten skötte sig perfekt. Han är lite småskeptisk till duschen men tar man det bara lugnt och i hans takt så funkar det fint.


Efter badet for vi hem till svärföräldrarna på fika och fick jättegod kardemummakaka. Jacob som allra mest bara ålar med ilfart passade på att krypa några steg emellanåt när han skulle få fatt på husets hund Wilma. Svärmor skulle åka iväg och handla så i slog våra ärenden ihop och for en runda till MM. Nu har vi gottat oss här hemma med pastasallad a la pest, chips - gröna äpplen -dipp och choklad. Sen får man skylla sig själv att man åker på magkatarren ALLAN med svimkänningar, känselbortfall i händerna och panikont i magen. Sånt är livet...


Imorrn bär det eventuellt av till Borlänge för en shoppingsväng och på sena eftermiddagen kommer bästa Anette på filmtajm!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se