Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Mycket ska man se innan örona trillar av

Av irmelin - 15 maj 2012 12:36

Eftersom jag kände mig lite frustrerad efter det tidigare inlägget bestämde jag mig för att banne mig göra slag i saken med en annan grej som jag till och med planerat genomföra. Lunchpromenader med häst och barnvagn. Jag har varit ute några gånger tidigare men tanken var ju att få in det som daglig rutin.


Sagt och gjort, hämtade hästen i hagen och drog iväg med en snart sovande bebis i vagnen. Goliath tycker inte det är så värst spännande att bara gå och gå och gå....så nu tänkte jag på Olivias inlägg om att motivera sin häst. Min häst är motiverad av stora gröna grästuvor och av att det händer grejer hela tiden. Därför såg hans matte till att med jämna mellanrum stanna till och beta någpn minut vid de smaskigaste tuvorna. Han fick dessutom inte bara dra ner huvudet när det passade utan skulle först göra halt och invänta att jag bjöd honom längre rep för att beta. Annars bäddar man för en mindre kul dragkamp.... På sista halvan hem dristade jag mig till att lägga in travsnuttar. Jag kom flåsandes efter barnvagnen och Goliath travade med mulen i backen. Glad häst i varje fall!


I början av promenaden hade jag typ följe av ett tyskt äldre par. De log och skrattade gott åt mig och kunde inte låta bli att kommentera: Vi har sett barnvagnar och hundar, men aldrig barnvagn och häst! Snart hemma traskade vi förbi ett av mina dagisbarns hus och där öppnades dörren och både tjejen och hennes trevliga pappa kikade ut. Pratade en liten stund och jag bjöd in dem ner till hästhagarna någon dag eftersom jag vet att tjejen gillar hästar.


Nu har jag stoppat i mig lunchen och hoppas att sonen tänker sova ett tag till. Jag är änna trött  


   


Augusti förra året...Jacob bara en vecka gammal och redan ute på hästtur!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se