Irmelin - den starka

Alla inlägg under april 2012

Av irmelin - 19 april 2012 13:18

Sådär ja! Äntligen har Telia och det där lednings-bolaget fått tummen ur och fixat till anslutningarna så att jag får blogga och surfa igen. Vi har ju sannerligen haft annat att göra under tiden men nog har jag saknat det här.


Vad har hänt sen sist då? Jo, vi har packat upp 78 kartonger och har 30 kvar men huset är beboligt och vi stormtrivs! Jacob har också klarat flytten bra, första morgonen vaknade han upp mellan sin mamma och pappa (blev ditflyttad efter lite bök på morgonkvisten), kikade på de nya sovrumstapeterna och log sitt största leende. Han gillar läget helt enkelt och har inte varit det minsta orolig. Under flytten hann han dessutom lära sig att resa sig upp på egen hand med stöd och nu tränas det dagligen. Det är väl bara själva nerfarten som kan vara lite problematisk emellanåt. Upptäckarlusten är synnerligen stor och med halvuppackade kartonger i hela huset finns det mycket att utforska för en glad skit!


Hästen har gått på lågvarv så det har fått bli som det blev. Jag tror inte han klagar dock, han trivs med sin nya kompis och efter att jag tagit hem en leverans av det gamla vanliga höet är han sig själv igen. Ingen superturbo, bara vanlig turbo med en lurande latmask när han känner för det. Vi har tagit ett par dressyrpass på banan och han är verkligen trevlig just nu. På söndag blir det eventuellt träning för en duktig tjej här i trakten, det behövs!


Idag har jag bakat fyra sorters kakor och ska försöka få till den femte om sonen inte klagar allt för mycket. Det stundas kalas på lördag eftersom jag råkar fylla 29 imorrn. I samband med det tar vi en liten inflyttningsfest också så att tjocka släkten slipper komma så ofta ;)


Hörs snart igen :D

ANNONS
Av irmelin - 5 april 2012 15:41

...snart från mig i och med flytten. Smått internetberoende som man är kan det nog bli en välbehövlig paus. Jag återkommer dock med nya friska tag den 16 april, kanske till och med bjuder på lite nya pix från den färdiga renoveringen och vår underbara nya utsikt!


Må gott och glad påsk på er!


ANNONS
Av irmelin - 4 april 2012 12:28

Fick genom en annan blogg se att Hippson hade ett repotage om en gård med Active Stable i mina hemtrakter. H%C3%A4r%20f%C3%A5r%20h%C3%A4sten%20best%C3%A4mma


Positivt att personen som intervjuades tryckte på att hästarna var mer harmoniska och mindre stressade! Mer frihet åt våra vildhästar!!


Snällaste svärmor har förresten lovat att vakta prinsen på fredag så att jag ÄNTLIGEN får ta mig en ridtur!! Pepp :)

Av irmelin - 3 april 2012 10:26

Vill ni tjuvkika på vår renovering?? Slutresultatet låter dock vänta på sig :)


Sovrummet från start. Notera motivationshöjarna på fönsterbrädan ;)


 


Spackling och golvläggning


Blivande kontoret. Det syns inte på bild med tapeten var riktigt sunkig och skitig....


Såhär snygga är man när man ska slipa bort spacklet :)

   

   


Av irmelin - 3 april 2012 09:50

Nu blir det en bildbomb som heter duga! Igår släppte vi ihop min lilla Goliath med den betydligt större Powhatan. Herr G vallade runt den stora fuxen litegrann medan Fuxen skrek o pep, men värre än så blev det inte under tiden jag var där. Lite senare drack de ur samma hink, åt ur samma höhög, tuggade på samma rot och stod och lekte genom att nypas på halsen. Det verkade som att de båda trivdes med sällskapet! Nu hoppas jag att de har klarat natten lika fint.


Jag har tydligen fått en uppdatering i Picasa så jag har gått loss på bildredigeringsknappen :)


                                 

Av irmelin - 2 april 2012 12:53

Jag har levt lite som i ett vakum den här helgen, avskärmad från resten av världen. Jag och maken har nämligen renoverat...och renoverat lite till. De enda pauserna vi har tagit har varit för middag hemma hos svärföräldrarna som också agerade barnvakt.


Vi har inte hunnit med allt som vi hade planerat, fast för att vara rättvis så hade vi planerat mindre jobb än vad det sedan blev. Till en början skulle vi bara måla och tapetsera om sovrummet samt sätta upp fototapet i Jacobs rum. Istället blev det förutom nämnda projekt även ommålning av kontoret samt tapetsering av hela stora vardagsrummet. Och just det, maken har även lagt golv i sovrummet! All målning är i varje fall gjord och den färgglada tapeten i Prinsens rum är uppe efter mycket möda och besvär. Förhoppningsvis hinner vi med resten i veckan - dock utan barnvaktande så det kan ju bli intressant :)


Vi stortrivs verkligen i vårt nya hus, det är ljust och luftigt, underbart att ha två våningar och en trädgård som man kan gå rakt ut i och som ligger lite avskiljd från grannarnas insyn. Dessutom har vi fått den perfekta kombinationen av stad och land eftersom maken vill bo på en villagata och jag trivs bäst med skog och djur intill. Vi har allt! Från framsidan ser man en fin tjärn och på baksidan har vi sjöutsikt, stora plus i kanten.


Jag hann faktiskt med att hälsa på mannen som äger hästbetet som jag hoppats på att ha Goliath på i sommar. Det ligger cirka tre minuters promenad från huset och efter en rundtur med mannen så är det klart att herr G kommer gå i en underbar hage som jag skymtar från Jacobs sovrumsfönster!! Hästen har till och med fått egen sandstrand att doppa fötterna vid och han kan dricka vatten direkt ur sjön. Till sällskap kommer han få unge herr fuxarab från nuvarande stallet. Det är samma häst som herr G jagade runt i hagen för ett par veckor sen men då hade vi ett sto inblandat och tydligen kom herr Gs gamla hingstkänslor fram för han skulle ha tant brun för sig själv och då fick unge herr fux inte ens vara med att äta. Dock gick ju pojkarna själva tillsammans dessförinnan och det fungerade hur bra som helst. Då var det unge herr fux som bestämde över Goliath och de busade och hade superkul tillsammans. Så det bör gå fint nu också, jag håller alla tummar jag har!


Lillprins Bus överraskade oss under helgen genom att helt plötsligt stå upp på egen hand och hålla sig i ett soffbord. Det var farfar som upptäckte det hela när vi satt och åt middag. Vi blev alla lika paffa men prinsen verkade själv mycket nöjd över utfört uppdrag! Det skulle inte förvåna mig det minsta om han hoppar över krypandet och går direkt på gåendet, han älskar att få "gå" upprätt när man håller honom i händerna. Det blev två långa dagar för honom hos svärföräldrarna men han verkar inte ha klagat, nästan tvärtom för han har varit glad och skött sig fint med både sovning och mat. Att han sen ville gosa lite extra med sin mamma och sova tätt intill i sängen på nätterna har jag inget emot :)


Tja...när det gäller nya huset, hästen på bete och jobbet fem minuters cykelväg bort så kunde jag inte vara lyckligare. Det är nästan för bra för att vara sant helt enkelt!


Vi får se om herr G blir lycklig i eftermiddag för han ska få sällskap fram till betet. Det blir en stor herr fux som också behövde sällis ett par månader innan gröngräset. Men jag tror det ska gå bra, valacker brukar komma överens rätt fort och G är aldrig omöjlig...förutom när det gäller bruna stora skönheter av andra könet ;) Min snälla medryttare tog hand om G igår och tog med honom på tur. Själv hann jag bara fylla vatten och longera lite på ridbanan på lördagen. G har blivit sputnik på grund av det nya höet som tydligen har alldeles för mycket krut i sig för herrns välmående. Så när jag släppte lös honom på ridbanan så visade han en imponerande sträcka av enbart bockningar. När han var klar kom han fromt skrittandes tillbaka till mig och tyckte att han var klar för dagen. Han är rolig den där! Medis har också berättat att han varit som Jekyll och Mr Hyde (stavning) under ridturerna och det märkte jag själv när jag tog en tur i fredags. Han uppförde sig på precis samma sätt som då han fick havre i kraftfodret, helt vrickad helt enkelt. Rädd för minsta lilla, nerverna på utsidan, massor av energi och samtidigt sååå känslig att rida. Men det märks att han inte mår väl av det, han är betydligt mer harmonisk på ett annat hö så så fort jag hinner ska jag åka en vända till gamla höbonden och hämta hem av det höet jag vet funkar bra på honom. Tänk vad foder kan påverka och detta gäller då alltså bara hö, för kraftfoder får han inget alls av.


Återkommer med uppdatering om kvällens ihopsläpp!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se