Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 april 2012

Nyverkad

Av irmelin - 26 april 2012 12:45

Det blev en sväng på ridbanan igår kväll, kanske inte världens bästa ritt då både jag och hästen var ofokuserade...men men, det är bara att sitta av, klappa om hästen och hoppas på bättre lycka nästa gång. Passade på att beta herrn både lite innan och efteråt för att vänja in honom på gräs inför betet. Vi kommer ju flytta ut väldigt tidigt eftersom vi har fått så bra förutsättningar runt omkring.


Efter ridturen stod det verkning på agendan, något som jag halkat efter lite med på grund av flytten mm. Han sliter hovväggen rätt fint nu, det är mest trakterna som vill dra iväg och det beror på att strålarna ser för hemska ut såhär i vårblötan. Samma visa som förra året.... Och även om det inte är ett speciellt trevligt medel så köpte jag mig en burk hovtjära så att vi ändå får bukt med problemet. Hellre det än att herrn ska gå och ha ont av att stötdämpningen inte funkar som den ska.


Idag rider medis som kommit hem efter en skön och varm semester. Själv ser jag fram emot värmen som ska smyga sig in över vårt vårkalla land om inte alltför många dagar. Det blir nice!


Anna-träning inbokad till nästa helg!!


 

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

26 april 2012 14:18

Betesvänjning vad underbart det låter, här ligger snön ännu & betessäsongen känns otroligt långt borta!!!

http://walkyria.blogg.se

irmelin

26 april 2012 14:38

Åh fy sjutton!! Nä snart är det sommar ;)

 
Irene

Irene

27 april 2012 13:21

Ja usch, jättegeggigt i hagarna nu! :(
Har provat med blåspray men samtidigt måste man nästan använda det 1-2 gånger per dag (särskilt när kuse går ute på natten) och det är svårt att hinna, så även jag funderar på att "synda" med dry-feet.

http://tabbe.blogg.se

irmelin

29 april 2012 10:46

Ja nåt lär man ju göra i varje fall, jag tänkte att jag skulle slippa köpa tossor åt honom det här året... Om två veckor blir det dock ny TORR hage så då kanske det rätar till sig :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se