Direktlänk till inlägg 18 mars 2012
Den här grytan förtjänar sitt eget alldeles egna inlägg! Av min mors hand filéead älgbiff, strimlad och brynt och sedan puttrad i kära vännen Anettes eget hopkok av ingredienser. Här kommer receptet som görs efter smaklökarnas behag.
Älgbiff (eller något annat gott viltkött), bryns, saltas och peppras. Läggs i storpannan och täcks med vatten. I med ett par matskedar kalvfond/viltfond, ett par teskedar sambal oelek efter tycke och smak, lite timjan, tomatpuré, en hönsbuljong/köttbuljong, något lagerblad, några pepparkorn, en rejäl slatt rödvin och slutligen en peppring av grillkrydda.
Låt puttra på spisen några timmar eller varför inte en hel dag. Servera gärna med goda tillbehör som ris, sallad och bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|