Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

Äntligen uppe på hästryggen

Av irmelin - 13 mars 2012 21:25

Efter en veckas vila blev det en ridtur ute på vägarna och till sällskap hade jag Ewa och hennes varmblod Lillan. Vi skulle bara ta det lugnt...inget "hysteriskt"....men med två piggelina pållar så bjöd det trots allt på lite action här och var under turen. Goliath trampade iväg i trav utan kommando ett par gånger men på det stora hela skötte han sig fint. På hemvägen fick han göra av med lite gas på travövergångar och flera av dem var väldigt trevliga må jag säga. Så härligt när man bara kan "lyfta fram" hästen med sätet och tänka trav för att rulla igång med fortsatt sökning!


Idag testade jag att sätta på kapsontygeln på hackamoret och rida med dubbla tyglar för att få en bättre böjande effekt. Fungerade faktiskt väldigt bra, även om det var ovant att sitta på två tyglar på en uteritt. Fick tipset från VivanOlivias blogg!


Vilan verkar ha gjort Goliath gott, han kändes väldigt fräsch i kroppen, inte lika sned heller. Det gör mig fundersam på om hur mycket jag själv bidrar till hans snedhet. Nu är det ju bekräftat genom vet.undersökning att han har en muskelär rörelsestörning på vänsterbak, men nog sjutton förvärrar jag saken genom att jag har svårt att få bak min vänstra höft. Två minus blir inte alltid plus.... På lördag kommer equiatrikern ut och går igenom honom, det ska bli väldigt intressant. Sen kanske det är dags för fröken själv att börja träna på flexibiliteten :)


Efter ridturen var Goliath lite slätare och blankare i pälsen efter motionen, han blir såå snygg! Längtar verkligen efter sommarpälsen nu för den är bra mycket snyggare än vårfällen som liksom aldrig blir helt dammfri och de lösa håren tar aldrig sluuut.


Ja just det, utlovade ju foton på hovarna. Kameran var faktiskt med men så hade jag så bråttom att jag glömde av det i alla fall...till helgen - kanske ;)

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

14 mars 2012 13:45

Min vän har också "tillverkat" ett sådant där hack, fungerar ypperligt :)

Nej han är inte så stor, bara 1.58cm men han är högrest :)

Jag har inte kommit långt alls i hans utbildning, köpte ju honom i juni och då var det mest "lära känna honom" sedan stod han ju 10 veckor fram tills nu för ca:3-4 v sedan då jag började sätta igång honom igen. Det är mest bara basic, böjd rakt fram, öppnor, träda över vid hand och liknande.

Mitt största problem har varit att han inte velat släppa igenom böjningen, men nu har jag den åt båda håll, nu är nästa steg att få honom att skjuta på med det högra bak som gärna går utåt istället för framåt.

Ja du har så rätt i att det är bra att träna övningar från marken just för att vi inte ska störa deras balans.

http://walkyria.blogg.se

irmelin

15 mars 2012 08:53

Haha, 158 cm är stort för mig nu för tiden - min "häst" är bara 145 cm :) Vargen är verkligen riktigt fin, gillar det där högresta!

Okej, jag hade fått för mig att du hade haft honom längre tid. Men då har ni ju kommit en bra bit på väg iaf när han rör sig så fint.

Jag har faktiskt samma problem på min också, fast han har svårare att bära vikt och placera sitt vänstra bakben. Men ju mer man tränar desto bättre går det ju och arbetet från marken har gett väldigt mycket.

Har du haft ute någon som kollat på hans muskler kring högerbak? Tidigare ägaren till Goliath hade honom till veterinär som konstaterade rörelsestörning. Nu kommer det ut en equiatriker till helgen, som sagt, och det ska bli otroligt interssant att höra hennes utlåtande kring just det svaga området.

 
Johanna

Johanna

15 mars 2012 16:45

Ja allt är ju som relativt, min förra var 150cm men jag tyckte in hon kändes liten :P Det är fint med högresta hästar men jobbiga är det när han blir spänd för då har man en giraff!

Vad konstaterade veterinären för rörelsestörning på din?

Vargen har ju varit sned i sitt bäcken, därav har han musklat sig snett (anledningen till att han stått i 10veckor) och antagligen har snedheten försvårat användning av det högra bakbenet. Nu ska jag ju liksom du försöka lära honom att ta mer vikt på höger bak (istället för vänster fram som han har kompenserat med!) Så får vi se om ett par månader hur det ser ut & hur han känns.

Det är alltid bra att ta ut eq om man misstänker något som faktiskt går att rätta till genom manipulation.

Hur länge har du haft din?

http://walkyria.blogg.se

irmelin

16 mars 2012 09:15

Det var förra ägaren som kollade upp störningen och som jag förstått det av papprena gjordes en hältutredning, men det fanns inget att anmärka på. Förra våren hade jag ut en kiropraktor och då konstaterade han att G också hade ett snett bäcken och rättade till det. Sen har vi jobbat på och hållt det bra musklat, men så blev jag gravid och fick barn i höstas = hästen hölls inte igång på samma sätt. Sen dess tycker jag att snedheten kommit tillbaka och det är ju inte så konstigt när han inte har lika mycket muskler som kan stabilisera upp. Lite bättre har det blivit sen vi kom igång med mer träning här under vintern, men snedheten sitter ju trots allt kvar så nu vill jag kolla upp det så att han inte musklar sig fel. Förhoppningsvis har equiatrikern en lite mer djupgående förklaring till varför han rör sig som han gör.

Jag har haft Goliath sen december 2009. Jag och en kompis tog honom på foder tillsammans först och sommaren 2010 köpte jag honom. Han är en sån där personlighet som man absolut inte kan skiljas från :) Även om jag hade lite betänkligheter från början med tanke på att han är så liten och inte har de bästa förutsättningarna för ridning alltid. Men kanske tack vare den akademiska ridningen och noll tävlingsambitioner så kändes det inte som att nackdelarna spelade någon roll.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se