Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

Verkat min egen

Av irmelin - 13 mars 2012 08:58

Igår kväll åkte jag ut till stallet och gjorde en ordentlig rykt med plastskrapan...det föll högar av vinterpäls! Lilla hästen svettas nog snart bara han går i hagen. Omsorgen uppskattades helt klart och det blev även tid för lite mys.


Som vanligt i början av veckan så var det dags att verka Gs hovsingar. Det går mycket lättare när jag gör det varje vecka och det händer otroligt mycket positiva saker i hovarnas utveckling när jag håller efter dem på det sättet. Framhovarna dödar av sula för att bli mer skålformade och traktstöden har fortsatt att vilja släppa gammalt material som legat utflutet över sulan längst ner på stöden. Nu kunde jag lätt ta bort det sista av stöden på alla fyra hovarna så snart ska nog de se riktigt fina ut. Trakterna har också blivit bättre nu när jag hållt efter dem och de hinner inte skjuta iväg i höjd på samma sätt och då kan vi dessutom hålla strålarna i bättre kondition då de hela tiden får jobba som de ska.


Närjag verkade vänsterbak tittade en gammal hovböld fram i vänstra traktvinkeln. Jag har anat att det legat något under ytan som en mörk skugga och den här gången kom den alltså fram. Den var liten och jag har inte märkt av den alls så den bör inte ha besvärat Goliath något nämnvärt. Nu såg det bara ut som torr, brun jord som kom ut inifrån hoven, kanske på en halvcentimeter bred yta. Tänk vad fint hästen läker sin egen kropp när man låter den sköta det själv!


Jag skulle givetvis ha tagit kort, men kameran var kvar hemma. Ska försöka komma ihåg att ta med den ut ikväll så får ni se vad jag pratar om :)


Pållen har ju fått en vila en vecka här pga tidsbrist och kasst underlag (blankis) så i eftermiddag ska vi ta en skrittur där isen släppt eller där snön ligger kvar. Jag längtar verkligen efter att få sitta upp nu!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

13 mars 2012 11:45

Vad skönt att kunna verka sin häst själv, har du gått någon utbildning?

http://walkyria.blogg.se

irmelin

13 mars 2012 12:58

Ja jag är verkligen glad att jag har lärt mig det! Jag har gått en kurs för Ove Lind på Svenska Hovskolan och får numera verka friska hovar enligt gällande regler.

Eftersom jag ville hålla Goliath barfota tyckte jag att det var bra att lära mig mer om det och sen kunna verka själv för att hålla hovarna fina istället för att behöva vänta på att hovvägg mm växer ut mellan min barfotaverkares besök var sjätte vecka. Det är otroligt intressant, jag har lärt mig massor om hästhållning i stort och att nu kunna utläsa och följa utvecklingen i hästens hovar är verkligen spännande. Det gör att jag också ser varje liten förändring i hästen och har lättare för att förändra t.ex foderstat, motionsanpassning osv.

Hade du Vargen barfota?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se