Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 22 februari 2012

Förmiddagsbestyr

Av irmelin - 22 februari 2012 13:21

Direkt efter frukost idag packade jag in Bus i overallen och så for vi ut till stallet. Eftersom jag drabbades av ett rejält migränanfall igår när jag var ute i stallet och red så hann jag inte med allt jag planerat. Dock var jag ju tvungen att laga hönäten, fodra och vattna hästarna innan jag åkte hem...fick bita ihop och sen totalhaverera när jag väl kom hem.


Hur som helst, därför så fick jag hacka bort en snö- och isvall här på förmiddagen som  bildats utanför ladan där vi har vårt hö. Jag ska ta hem två rundbalar hö i morgon och har ingen större lust att stå och hacka is mitt på mörkaste kvällen. Min stackars son som nu får börja vänja sig vid det mesta knölade emellanåt så det var till att hacka is tio sekunder, gunga på vagnen fem sekunder, hacka is.....ja ni fattar :) När jag till slut var klar följde jag med min medis ut som var där för att rida Goliath en sväng. Kul att träffa henne eftersom vi väldigt sällan är i stallet samtidigt, av en naturlig förklaring. Så Bus kunde sova en sväng medan jag gick med vagenen bredvid Goliath och då blev han också nöjd med livet.


På hemvägen från stallet sprang vi in på MM (ICA) och köpte smör som var slut hemma i kylen samt majsvälling. Vi har funderat på att börja med välling på kvällen eftersom det verkar rätt smidigt att kunna ta med sig och för att Bus är lite kinkig kring kvällsgröten. Fick hem ett provpaket havrevälling från Semper och lät Bus testa det, men för det första fattade han inte att han skulle suga ur flaskan och sen ville han helt enkelt inte ha någon välling. Jag lyckades dock lura in honom några slurkar genom att först amma en snutt och sen stoppa dit flaskan istället för ...ja, gissa. Då åt han som han skulle men efter bara en kort stund vägrade han och då var det bara till att göra gröt som vanligt. Idag har han i alla fall fått dricka vatten ut nappflaskan, känns ju lite sjyst om han får vänja sig vid tekniken först och så köpte jag majsvälling istället. Han har inte velat ha havregröt heller så själva smaken är tydligen ingen hit. Förhoppningsvis kanske han "nappar" på det här :)


Det händer andra roliga saker också på utvecklingsområdet för prins Bus. Bus har börjat tycka om kramar, han lägger huvudet på min axel och myser en liten stund när man tar upp honom eller om han vill bli tröstad. Stora killen! Han har också kommit på att det finns konsonanter att leka med....go-go-go, kaaa-kaaa eller favoriten nääääää. Sötnosen!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se