Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 20 februari 2012

Gårdagens dressyrträning

Av irmelin - 20 februari 2012 13:39

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med träningen igår! Emelie som kom ut ställde tre bra frågor; vad har ni gjort innan, vad har ni för mål och vad tar du med dig från lektionen?


Träningen utgick faktiskt från engelsk dressyr och det kan kanske vara lite märkligt att någon som främst betecknar sig som AR-ryttare vill rida engelsk helt plötsligt. Grejen är dock att jag tycker att man måste kunna plocka bitar från olika håll för att hitta övningar som gynnar hästen. Och efter att ha infört tvärning i Long Reiningen och även lite i ridningen så ser jag hur bra gymnastik det är för Goliath. Att kliva förbi sin tyngdpunkt är ju annars ett big NO inom AR... Ser man däremot till vad hästarna sysslar med ute i hagen så placerar de både bakbenen under sig för att bära vikt och korsar sina ben, så varför inte göra det i ridningen utan att utesluta det ena eller det andra.


Efter att jag försökt ge en bild av vad vi ville träna på för Emelie så lade hon upp ett antal övningar. Diskuterade också kort om skillnaden i stöd och kontakt med bettet och E. bestämde sig för att helt enkelt inte lägga sig i det eftersom jag och hästen trivs med det sätt vi kör på nu. Så fick vi hitta böjningen på volt i skritt och börja lägga in halter. Halter har väl jag och G knappt aldrig tränat på (hur man nu kan låta bli det egentligen?) och när jag blev bättre på att förbereda oss innan, hålla G rakare och rida in i haten så fick vi till ett par trevliga stopp. Bäst blev det när vi red på en åtta och gjorde halten i mitten innan vi böjde om. Jag blev även uppmärksammad på att G fick en bättre balans och bättre placering av bakbenen när han fick skritta på mer framåt.


Gick över till skänkelvikningar i skritt från kvartslinjen och ut till spåret. Vi har ju ridit en del tvärningar från dike till dike så att säga, när vi rider ute på vägarna. Att göra det på ridbanan var en helt annan historia och G ville gärna föreslå skolor istället för tvärning. Emellanåt fick vi till det riktigt bra och jag tänker faktiskt berömma mig själv för att jag så tydligt känner av vad som händer i hästkroppen och hur jag behöver inverka. I en skänkelvikning för vänster skänkel kom vi åt någon riktigt lösgörande punkt för G för han började frusta av välbehag. Härligt! Han är ju dessutom en riktig arbetsmyra och verkligen vill och försöker även när det blir svårt och tungt för honom.


Gick över till trav på volten där Emelie försökte påminna mig om att räta upp överlivet, tänka upp med handen och skänkeln nästan hellre framåt än bakåt. Jag kanske lyckades tre steg totalt, så där har jag mycket att jobba på! G. hade också som vanligt svårt med vänster bakben, ville skjuta ut det i högervarvet och fick svårare att börja sig i vänstervarv.


Innan vi gav oss bad jag E. kika på galoppfattningarna. Jag får själv så bråttom, slarvar med fattningarna och G. taggar till. Så nu fick jag bara tänka LUGN och träna på att ge honom utrymme att ta galoppen genom att lätta på innerhanden. Även om det såg ut som lite hejcon bacon så fick vi till en riktigt trevlig fattning i vänster på slutet. Fick en fantastiskt bra känsla för hur det ska kännas som jag kommer ta med mig i fortsatta träningen.


Som sagt, jag var verkligen nöjd med träningen! Emelie lade upp bra basicövningar för oss och kunde ge utvecklande tips och instruktioner på vägen. Goliath skötte sig som den pärla han är. Hade jaktkandaret på och han trivs väldigt mycket bättre på det än på det tredelade (som hamnar i garderoben för tionde gången). När vi gjort halt efter avtravning tog Goliath några extra steg så att han kunde få klapp och beröm av Emelie. Han är ju för rolig, en riktig kelgris :) I stallet gäspade han sen stort och såg väldigt nöjd ut på ögonen så jag tror definitivt att han också gillade träningen.


När det blir tillfälle får Emelie komma ut och träna oss igen. Jag har dessutom pratat med en tjej som kan träna oss akademiskt så våren ser otroligt lovande ut!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se