Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 30 januari 2012

Helgen

Av irmelin - 30 januari 2012 10:22

Jag måste säga att jag haft en väldigt trevlig helg! Dels fick jag ju verka en supermysig shettis med en nöjd ägare OCH hann med att rida en sväng. På söndagen drog vi sen ny övertråd i översta hagarna ute i stallet och Ewa och Gudrun i stallet var ett trevligt sällskap! Vi har en hel del lika tänk och kom på ett par bra idéer om hur vi kan förbättra och göra livet trevligare för våra hästar. Gillas :)


Tog en ridtur innan vi drog igång med hagarna och till en början var min kära häst faktiskt riktigt dryg.... Det är otroligt sällan jag blir irriterad på honom, finns liksom ingen anledning, men den här gången ville han bara springa på med huvudet rakt upp i luften. Så jag fick jobba och jobba med att han faktiskt fick lov att sänka huvudet i travigångsättningen och sen jobba med rygg och bakben i traven. Efter bara några minuter så gick han riktigt bra och allt var så gott som frid och fröjd i varje fall. Belönade honom med att ta ett riktigt galopprally på en skogsväg så att han bara fick bränna iväg med allt han hade. Det som är så skönt med honom är att på bara en kort sträcka kan man sen sakta ner främst med röstkommando. Han är liksom med på att nu ger vi järnet! och sen får det vara bra. Och det var väl just något sånt som behövdes för att han skulle komma till ro för på hemvägen gjorde han rätt trevliga skolor i skritt på lång tygel (även om traven låg nära till hands :).


Hann inte vara hemma många timmar innan vår lilla familj for iväg till mina svärföräldrar för lite fika innan jag och maken skulle på bio. Bus var rätt trött och kinkig men åt ordenligt innan vi lämnade honom i farmors och farfars omsorg och allt hade gått riktigt bra för dem. Mission Imposible var dessutom riktigt sevärd så det var kul att komma iväg! Men lika härligt - gånger 10 - att komma tillbaka och få hålla sin älskade bebis i famnen igen :) Bus tyckte nog själv likadant för han somnade gott i min famn....


Mäklaren ringde nu på förmiddagen och skulle höra med de inblandade budgivarna om eventuella ytterligare bud här idag. Jag ska ta emot en ensamstående dam på eftermiddagen som så gärna ville se huset och som inte haft möjlighet att komma på visningen. Den här gången tänker jag inte överdriva någon städning, det ser rätt hyfsat ut ändå. I morgon beräknas det sen vara klart och vi har ett slutpris. Skönt om allt kan bli klart snart så slipper man dra ut på det hela.


Ikväll bär det av till hästen igen och nu ökar vi tempot till trav. Inga avancerade övningar utan mest lösgörande och försöka hitta balansen tillsammans. Herrn behöver nog dock traven för att komma igenom i kroppen så det ska bli intressant att se hur passet utvecklar sig.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se