Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 28 januari 2012

Dagens häst

Av irmelin - 28 januari 2012 13:46

Började dagen med att verka en underbar liten shettispojke ute i Västansjö. Kasper (eller med C tro?) står alltid som ett litet ljus och skulle han börja dra litegrann så är det bara för att han börjar bli trött. För att vara shettis har har riktigt trevliga hovar också, en del röta på sina håll men strålarna är inte alls särskilt tokiga och själva hovformen är helt okej. Men hujedamej vad han fällde, den lille skrutten! Jag som hade fleecetröjan på fick en halv ponny på mig :) Lite intressant dock att han redan fäller, precis som min egen häst, då jag vet många shettisar som har svårt för att bli av med vinterpälsen och går och svettas ända in i sommaren.


Efter verkningen for jag vidare till mitt eget stall och tog mig en runda på ridbanan. Jag har inte hunnit med något uppsuttet pass på tränsbett än så det blev premiär för i år och det var verkligen välbehövligt. Tränsbettet ger verkligen direkt svar på tal om G vill lägga sin vikt i min hand och inte bära sig själv. Så vi sysselsätta oss med såna roliga saker som att skritta på varierande volter och bara lösgöra på inner. Efter uppvärmning på större volt gick vi in på mindre där G verkligen måste böja igenom och trampa under med innerbak, n y t t i g t! Jag tycker han skötte sig riktigt bra och han kunde även behålla böjningen ute på rakt spår.


Dock blir han mer "springbenägen" ute på rakt spår så jag avleder med många volter för att han inte bara ska rinna ifrån mig. Öppnan var väldigt fin på rakt spår medan slutan gav honom galopptankar så då gjorde vi halt, bad om att han skulle flytta ut rumpan också ett steg framåt - beröm. Blev inte riktigt nöjd med slutorna eftersom han stressade men han flyttade iaf ut bakdelen och genomförde övningen så det fick vara ok för idag.


Till sist tog vi några travigångsättningar med bara några stegs trav. Höll oss på en mindre volt igen bara för att han inte skulle kunna fuska med böjning och vikt på innerbak samt att han då inte kunde dra iväg i tempo. Usch vad jobbigt tyckte herrn, men ÅH så fin han kändes de två stegen han orkade med innan vi havererade på något sätt.


Den här typen av jobb är så nyttigt även för mitt medvetande om min sits. Idag lade jag till exempel märke till att jag skjuter fram inner axel för mycket på volten och det bidrag såklart till att hästen vill dra sig utåt på volten. Tvingade mig själv till att verkligen tänka "inåt" i volten utan att hela kroppen vände in hästen. Anette har en del att kika på nästa gång hon kommer :) 

 
ANNONS
 
Irene

Irene

29 januari 2012 21:35

Alltid hittar man någon ny grej i sin inverkan att förbättra verkar det som! :) Nyttig träning!
Vi brukar ju göra lite liknande och att samtidigt tänka flytta inåt-utåt på volten (med syfte att få mig rakt över hästen) vilket är kanon när jag känner att jag behöver hitta sitsen! :)

http://tabbe.blogg.se

irmelin

30 januari 2012 10:22

Något så "enkelt" som att flytta inåt/utåt på volt är ju otroligt nyttigt, det håller jag verkligen med om! De senaste passen jag ridit upptäcker jag mer och mer hur jag felaktigt inverkar med min sits och det är ju sååå svårt att lära om och hitta rätt. Det där muskelminnet är ju djupt inrotat i en :S Blir lite modfälld emellanåt, man vill så mycket men kommer liksom ingenvart....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se