Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 12 januari 2012

Skola din häst

Av irmelin - 12 januari 2012 16:14

..av Katrin Wallberg. Tipsade just en bloggkompis om den boken och var så klart tvungen att själv gå och ta en kik i den. Tänk att varje gång jag öppnar den så hittar jag något nytt som inspirerar och motiverar!


Den här gången fick jag en tankeställare om när hästen gärna slirar mellan öppna och sluta på volten fast man tänkt sig rida böjd rakt fram på volt. Enligt Katrin kunde detta bero på att man växlat mycket mellan skolorna på volt och att hästen då gärna prövar med skolorna även när det inte är önskvärt. En lösning var att återgå till böjd rakt fram på rakt spår och träna på rakriktningen redan där. Det där slirandet uppstår för mig och Goliath när jag börjar samla honom på volten. Det är ganska tungt för honom som har mycket påskjut och han tror då istället att jag ber om skolorna. Jag ska läsa på lite mer om situationen och testa under nästa ridpass.


Sen fick jag ett bra tips när det gäller skolorna i trav. Först av allt behöver vi få till en vanlig vändning genom volten. Sen kan vi också träna på att gå in i öppna i skritt på rakt spår, ta upp traven där bibehåller öppnan, saktar av till skritt och stannar kvar i öppnan några steg. Bara för att lära hästen att bli kvar i öppnan. Öppnan är lättast att börja med eftersom den gynnar traven medan slutan kan vara lite svårare.


Bara att pröva! Åh vad jag längtar tills min kompis Anette kommer ut och kikar på oss. Hon kan grunderna i AR och har ett väldigt bra öga för vad hästen gör och hur ryttaren inverkar. När vi träffas och rider tillsammans eller tittar på varann brukar det bli jätteintressanta diskussioner som man lär sig något av. Som sagt- längtar!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se