Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 1 januari 2012

God jul, Gott nytt, God fortsättning och allt däremellan!

Av irmelin - 1 januari 2012 15:21

Sådärja! Nu är alla festligheter och trevligheter avklarade, nu kan vi återgå till den grå vardagen igen :) Tur att min vardag inte är speciellt trist och grå.


Jag började det nya året med att sova till halvtio på förmiddagen, likaså gjorde maken som tittat på hockey klockan 4 i natt och faktiskt även Lillprins Bus som var trött efter gårdagens sena firande. Medan maken drog sig ytterligare gick vi andra upp och åt frukost så att jag sen kunde fara till stallet och ta årets första ridtur.


Den första ridturen tål också att berättas om för den var alldeles fantastisk! Nyverkad häst som hade helt otroligt mycket energi och ett tunt lager pudersnö på marken. Underbart! Turen gick på grusväg, inne i skogen och även helt offroad. Det sistnämnda var delvis planerat och delvis tvunget eftersom det hade blåst ner ett antal granar i skogen så att det inte alls gick att ta sig fram. I såna lägen kommer verkligen Goliath till sin rätt. Han kliver över höga grenar, tar sig runt snåriga buskage, trampar orädd rakt igenom brakande vattenpölar med is, dricker vatten där det är fräscht....en äkta skogshäst med andra ord. Och för dagen hade han som sagt sjukt mycket energi och taktade (!) hemåt på stenhård grusväg.


Vi träffade förresten på en härlig granne ute vid stallet när vi red iväg. Hon kommenterade att hon sett Goliath här om dagen och blivit så väldigt glad över att se oss tillbaka igen. Den finaste hästen av dem alla hade varit saknad! Verkligen kul att höra!! Hon lade även märke till att Goliath gick barfota och sa att det måste ju vara det bästa för hästen annars blir det som när vi själva går i högklackat och det vet man ju hur obekvämt det är. Riktigt kul att en "icke-häst-människa" noterar och reflekterar över vad som är sunt för en häst. Grannen har varit en av mina favoriter tidigare och nu växte hon ännu mer i mina ögon, såklart ;)


När vi ändå är på hästområdet kan jag tillägga att vi har fått en ny häst som står inne i stallet. En riktigt fin fuxvalack på snart tre år, arab och med en lång, fin man. Jag gick ut till hagen och pratade lite med honom, "Dippis", igår och det verkar vara en väldigt trevlig kille för han myste och ville gärna umgås ett slag. Blir spännande att se vad det blir av en sån trevlig häst.


Så var det dags för en kortfattad jul-rapport. Vi firade med 25 personer hos makens morföräldrar i Ställdalen med mat och åter mat. Årets bästa julklapp var helt klart den lilla glassmaskinen jag fick av maken. Ikväll ska den invigas...!


Mellandagarna tillbringade vi nere i Västergötland hos min familj.Båda systrarna med sina familjer var på plats och vi hann fira en andra jul, äta god mat - igen, gå på Stig-Helmerfilmen som var urkass och även bowla. Riktigt skönt att komma hem en stund.


Jacob har skött sig utan knyst. Han är så duktig vår stora pojk som snart är hela fem månader! Visst har han varit lite småledsen när det blivit för mycket stoj och stök men annars har han klarat av att sova borta för första gången och oavsett vem han träffar har han ett härligt leendeatt bjuda på.


Nyårsaftonen firades hos makens föräldrar med syskon och en vän. Både jag och Bus var ganska trötta och hamnade uppe i en fåtölj där det var lite lugnare. Men på tolvslaget skålade vi i champagne och tittade på fyrverkerierna. Ja...Bus hoppade skumpan :)


Så. Nu är vi tillbaka på banan och väntar hem maken som hyrt film och köpt pizza.


God fortsättning på er!


I mellandagarna

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards