Irmelin - den starka

Alla inlägg under december 2011

Av irmelin - 13 december 2011 18:27

Och en händelserik sådan för lille Bus! Trots makens sjukdag så for vi iväg till hans jobb på högstadieskolan för att se på lucia-tåget och Jacob var som förtrollad. Han satt framåtvänd i min famn medan jag stod och gungade i takt till alla vackra julsånger. Benen gick som små propellrar, huvet på skaft och ögonen stora av alla intryck. Lucia gick helt klart hem! Han är förfärligt duktig vår son. Jag vet inte hur många ansikten han fick bekanta sig med av både barn och vuxna. Flera fick leenden till svar och Bus var vaken under hela tiden. Vi passade även på att besöka mitt gamla jobb som ligger tvärs över skolgården och jag måste erkänna att det var som att komma hem till "familjen". Mina kära gamla kollegor...det är inte utan att jag saknar er ska ni veta!


Efter lucian for vi till Saxdalen och lämnade av ett lånat babygym - TACK Fia! Hon hade förunderliga nyheter som visar på att det inte är så dumt att erkänna sina misstag och be om ursäkt när man dragit förhastade slutsatser och pratat illa om folk. Bra gjort där tanten!


Vidare till stallet för att kolla så att hästarna hade vatten och även ta av Goliath täcket som hans medis lagt på igår. Nog såg han lite snopen ut den lilla hästen när hans matte bara klappade lite och sen sa hejdå igen. Hans matte känner sig också lite snopen för nu är hon BRA ridsugen!! Men till helgen så....


Efter en sväng på mataffären kom vi slutligen hem med en välförtjänt pizza som lätt slank ner - so to speak. Bus sov sina tre timmar lunch och vaknade pigg och glad vid halvtretiden. Nu sover han igen ute på farstukvisten efter att hans föräldrar släpat med honom ut på promenad i vinterrusket. Usch ja, för nu både blåser det och regnar så att det blir halt och dant. Jag hoppas hoppas att snön får ligga kvar och att det kommer mer för nåt "västgöta-väder" vill jag inte ha! Kallt ska det bli i alla fall och det kräver snö anser jag.


Jaha, imorrn är det BVC-träff. Vägning och mätning och info från familjerådgivningen. Det sistnämnda känns sisådär intressant. Vi får väl se vad Bus uthärdar (och hans mamma). På fredag blir det julbord med jobbet, kul! Förhoppningsvis hittar jag något som inte är allt för slitet och som jag fortfarande får över min tjocka rumpa så att man inte behöver gå i trasorna dit. På lördag blir det ridtur med käraste Anna, vi ska låna islänningen Hrimnir och det ser jag verkligen fram emot! På söndag har vi planerat julshopping på Kupolen.


Vem har sagt att föräldralediga mammor har det lugnt och skönt?! :)


lånat från internet

ANNONS
Av irmelin - 11 december 2011 13:04

Idag var det uppstigning kvart i 7 för att hinna hämta hö borta i Löa. Övriga familjen var väl sisådär sugna på utflykten men eftersom maken fått frakturer på handleden efter en spännande fotbollsträning och därför inte kan ha hand om Bus själv, så fick de snällt följa med. Det var en lång och innehållsrik mening (som borde ha skrivits om och kortats ner, men vem orkar det?). Fick hyra snälla Ewas hästtransport medan Karin och Sören som jag har hästarna ihop med, körde ett stort skotersläp.


Det var faktiskt lite småspännande att köra bitvis för det var snöiga spår och ishalka på sina ställen. Vid Dalporten i Gränges hade en bil på något vis lyckats göra en rejäl vurpa och låg på sidan i fel körfält. Det måste precis ha hänt när vi kom dit för det har stannat några bilar men ingen polis syntes till än. Maken klev ur bilen och kollade läget, han är ju utbildad i Första Hjälpen och uppdaterar sig hela tiden i och med att han lär ut det i skolan. Men allt verkade ok där framme, en man gick lugnt och sansat och plockade med grejer i kofferten och polis var inkopplad. Så vi lyckades komma förbi med våra släp och fortsatte resan mot Löa.


Ovanför Kopparberg var det otroligt halt och fullt med "isrulor". Vet ni vad det är? Det blir iaf väldigt skumpigt att åka på "rulorna" och man vet inte riktigt vart bilen ska ta vägen bland alla gropar och hopp. Ännu mer spännande med ett släp bakpå. Men efter att ha lättat lite på gasen så gick ju det med!


Höet vi skulle hämta befann sig inte på den vanliga platsen där vi hämtat förut utan i en lada lite tidigare utefter vägen. Jag hade fått en så fin beskrivning...och lyckades ändå lura in oss på fel väg till fel lada. Som tur var hade vi mästerbackaren Sören med och han fick backa runt både mitt och hans släp så att vi kunde åka några futtiga meter till rätt lada där "HöUlf" väntade.


Höet var väldigt fint och balarna var perfekta med hårdpressade tio-kilos balar. Jag och Karin räknade och slängde iväg till Sören som packade medan maken satt i bilen och frös ihop med Jacob. Tre gånger räknade vi till 43 och lade till sist till 4 balar till. Hur man nu prompt måste räkna till 43 och inte bara fortsätta kan man ju fundera på....men det passade så bra och slutsiffran landade på 133 balar och totalt 1396,5 kg. Nu har hästarna hö till nån gång i januari. Jodå...de äter en del de där odjuren!


Hemresan gick smidigt och av olyckan syntes intet spår.


Och Bus då undrar ni? Han sov. Hela tiden :)

ANNONS
Av irmelin - 9 december 2011 11:11

När man hittar något intressant av läsvärde så är det nästan ens skyldighet att dela med sig så att fler kan få kunskap och vetskap.


Det finns två jätteduktiga tjejer i Eskilstuna som jag länkat till förut och som jag kommer fortsätta länka till för de har så många bra inlägg och så mycket kunskap som de delar med sig av på sin blogg. Här kommer två inlägg som jag vill att ni ska läsa!


slowfeeding framgång

Vill dela med mig av framgångarna med SMHN (småmaskigahönät, slowfeeding)

Det säljs nu över ett ton nät i månaden på den svenska marknaden. Både ridskolor och stora ridcenter köper in dessa till alla sina hästar. Det har slagit igenom och det är ett trendbrott. Traditionen har fått vika sig och snart kommer den dagen vara när vi minns IKEA-kassarna som ett pinsamt minne blott. Varför släpade vi på dom?

Slowfeeding är här för att stanna

och tusentals och åter tusentals hästar med skötare har nu en bättre tillvaro i det här landet! 

 

Snön har fallit över Eskilstuna

Och första ispromenaden är avklarad! Herr Snäll fick följa med ut i skogen idag och dit kommer man genom att vandra en bit på grusväg. Grusvägen är nu täckt av snö och is. Gissa om min duktiga häst hade problem med halka? Rätt. Inga problem alls! Ångrar att jag inte hade kamera med mig för då hade jag filmat det hela. Bara för att kunna visa er som prompt tror att man måste ha brodd och snösulor för att kunna ta sig fram där det är halt. För det behövs verkligen inte. Inte om man har friska hovar med friska strålar. Hemligheten är inte hemligare än så. Nåja, vintern är långt ifrån över, den har bara börjat. Det vill säga; nästa gång jag tvingar ut min häst på isgator så ska ni få bevis på att han inte liknar ”Bambi på hal is” på låååånga vägar! Lika säker på foten som en vildhäst bland klippor.


I kväll ska jag och min oskodda häst ut i snön!


Av irmelin - 8 december 2011 15:11

Prackade på Bus rejält med kläder och sen gav vi oss ut till en översnöad bil och vidare till stallet. Vädret var alldeles för fantastiskt för att sitta inne och uggla! Hästarna i hagen såg också ut att ha det gott, skönt för dem att få användning för sin tjocka vinterpäls istället för att svettas. Goliath var sisådär sugen på att gå på en fånig promenad och se glad ut inför kameran så jag fick satsa på lite roliga detalj-kort istället.


     


Herr Hrimnir solade sig på siestan

   


Linslusarna Viktor och Aladdin mumsade halm och lille A verkade även ha smakat snö :)

   


På förmiddagen hade jag och Jacob fotosession...tur att han inte såg lika förskrämd ut på alla kort!

       

Av irmelin - 7 december 2011 13:06

Det är lika bra att bomba när man väl är igång   


Lite blandat...

     


Under välsignelsen den 26 november gick Prinsen från famn till famn...

       


Idag upplevde vi det första riktiga snövädret, inget som bekom Bus precis...

       

Av irmelin - 5 december 2011 14:20

Idag är det två år sen jag och min delfodervärdskompis Anette tog hem Goliath till Gonäsheden. Lite kul att han är tillbaka på samma ställe igen :) Det har hänt en hel del på två år får man väl säga...från att ha taktat/travat på uteritterna kan han nu gå så lugnt och fint i skritt (och ibland trögt när han känner för det). På ridbanan hade vi tölt istället för trav....nu går han korta bitar i samlad trav i kombination med skolor om man vill det. Ville man galoppera förut så fick man räkna med att lugnet var som bortblåst resten av ridpasset....nu kopplar han snabbt av och går fint (iaf för det mesta) att köra skrittjobb på direkt efter galoppen. Eftersom han inte kände oss i början betedde han sig väldigt hotfullt kring utfodring av kraftfoder....idag ställer jag hinken på stallgången, har hästen lös, väntar tills han vänt bort huvudet och då visar jag varsågod att äta.


Han är en riktig liten stjärna, min älskade Goliath!


 

Av irmelin - 5 december 2011 14:11


 

Av irmelin - 3 december 2011 14:20

Läs det här om hästens form! Väl värt att fundera på oavsett om man rider på hobby eller toppnivå.


Jag och min lilla svarta har varit ute på förmiddagen i hela en och en halvtimma. JA det blev lite stressigt sen och när det dessutom var fullt med folk på affärn blev det ÄNNU stressigare! Men det var det värt. Tog en tur med mycket asfalt runt Konstdammen och Blötberget, asfalt funkar nästan bäst för barfotahäst nu när det är stenhårt och knaggligt överallt. Herr G blev rejält piggelin så fort vi kom ut på cykelbanan (som används rätt sällan och är därför alldeles perfekt att rida på - jag har aldrig fått skäll, bara glada kommentarer om en fin häst) och sen bar det av i trav. Jag hade barbackapaden och herrn hade lite svårt för att slappna av med all sin energi så det krävdes en hel del lösgörande jobb. Men på hemvägen körde vi sidförflyttningar över vägen i trav och då blev han len som smör och gick i stadig form. I såna lägen önskar jag att jag hade en kamera som filmade oss från sidan så att man kunde se på underverket :)


Sa jag förresten att det snöar ;)


(ur arkivet, dec -10)

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se