Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 15 december 2011

Den sunda magkänslan

Av irmelin - 15 december 2011 20:28

Hela dagen har jag känt att jag behöver åka ut till stallet. Ridsugen - absolut, men framförallt bara för att kolla till herr G. Så när maken kom hem fick han lov att ta hand om Bus en stund så att jag kunde fara iväg. Och det är väl bra märkligt, att den där magkänslan kan ha så rätt. Och det är faktiskt inte första gången det inträffar exakt samma scenario.


När jag tagit in hästen och kollar över honom så har han fått en liten skråma på höger bak och är ganska svullen över hela skenbenet. Han är lite varm men inte farligt, ömmar lite när jag tar på det, inte svullen i någon led så han verkar helt enkelt fått sig en smärre smäll med påföljande blåmärke.


Kunde inte göra mycket mer än att tvätta av den lilla skråman som redan fått en hård sårskorpa så tvättandet blev mest för att få bort ev. smuts. Eftersom det inte var värre och han absolut inte var halt på något vis så får den egna kroppens cirkulation sköta resten.


Passade även på att bara gooosa med underbara hästen! Han stod lös i stallgången med bara ett grimskaft runt halsen och när han tyckte att jag borstade eller kliade extra skönt lade han huvudet över min axel och så myste vi. Efter lite kraftfoder promenerade vi således tillbaka ut i hagen i endast rep runt halsen. Han är en pålitligt liten vän den där.


Men jag visste väl att det fanns en god anledning till varför jag behövde åka ut! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se